LSG Intellimagic verslaat Groningen

Tijdens de voorbespreking bij Jelmer in Utrecht hebben we uitgebreid gefilosofeerd over de impact van de bundesliga op deze ronden. We hoopten dat spelers als Werle en Ernst de voorkeur zouden geven aan de bundesliga maar niks was minder waar. Met een gemiddelde van 2420 kwam Groningen sterker op dan normaal. Met name omdat Brenninkmeijer voor het eerst dit jaar werd toegevoegd aan de opstelling. Die heeft al de nodige LSG-ers pijn gedaan in het recente verleden.

De wedstrijd begon rustig met twee halfjes. Zelf had ik na de nodige Nimzo-Indische debacles maar weer eens een e4 repertoire geüpdatet. Gelukkig speelden 8 van de 10 fransen het Gronings dus ik kon me gericht voorbereiden.

Toen Werle en ik in de analyse ruimte kwamen bleken Jan Willem en Daan Brandenberg daar ook al te zitten. In die partij was eigenlijk helemaal niks gebeurd met remise als gevolg. Aangezien Jan Willem en ik snel klaar waren hadden we mooi tijd om de hele middag als Johan Derksen en Rene van der Gijp commentaar te leveren op de rest van de partijen. Zo zagen we een bijzonder complexe partij tussen Joost Wempe en Edwin. Jan Willem, ik en ook Jan Werle waren er van overtuigd dat wit zeer goede kansen had met zijn bijna vrije a-pion en kwaliteit meer. Toen ze reeds een keer de zetherhaling op het bord hadden gebracht hoopten JW en ik dan ook dat nog meer zetherhaling gingen komen. Jan Werle gaf aan dat hij Wempe zou opknopen als hij geen winstpoging ging ondernemen. Toen het inderdaad remise werd bleken zowel Wempe als Edwin een hele andere mening te hebben.

JW en ik maakten ons behoorlijk zorgen over bijvoorbeeld de stellingen van Jelmer, Mark en Rudy. De turnaround die deze jongen rond de 40ste zet op het bord brachten deed de wedstrijd flink kantelen. Het meest extreme was wellicht wel bij Jelmer, die aan een uitstekend seizoen bezig is.

Mark stond na de opening wat beter maar dat was behoorlijk uit de hand gelopen. Zie zijn eigen commentaar.

Zoals we weten is Jan inmiddels naar het mondaine Turijn verhuisd omdat de Italiaanse manier van leven waar nog een beetje aandacht is voor de goede dingen in het leven beter past bij zijn eigen opvattingen van het leven. Wijn, goed eten, opera muziek…. Het was dus niet verrassend dat hij Mark zijn doortastende executie van zijn partij vergeleek met het werk van een voor ons leken totaal verrassend Italiaanse regisseur. Inderdaad was de vergelijking treffend.

Rudy was ook onnavolgbaar. Het toch solide open Spaans werd al snel behoorlijk aangepakt door Gronings talent Eelke de Boer.

Het einde van de strijd was gelukkig weer kabbelend. Predrag liet zien waarom we hem zo graag erbij hebben in het team. Met zwart tegen Tiviakov zou niemand leuk vinden. Predrag ging rustig zitten en kon moeiteloos met een plusremise een halfje bijschrijven. Dat Predrag deze wedstrijd prefereerde boven een potje Bundesliga zegt ook veel  over de cohesie in het team natuurlijk.

Michel had ook al de hele middag een min of meer gelijke stelling tegen Sipke Ernst. Toen tegen hij tegen het einde van de wedstrijd pionneneindspelen ging vermijden en zijn koning steeds verder uit het centrum ging vreesden we nog even maar hij bleef gelukkig makkelijk overeind. Tenslotte verloor Casper helaas. Zijn drive om te winnen had hem in het middenspel wat in de problemen gebracht tegen Geurink. Toen hij ook nog eeuwig schaak miste in een minder dame eindspel liep hij helaas een nul op. Dat was een kleine domper op een verder prachtige middag schaak.

6-4 tegen dit sterke Groningse team is echt gewoon goed. De avond eindigde in de Thai die Jan nog op de restaurant lijst van vorig jaar had te staan. We kunnen nog makkelijk 3 jaar uitwedstijden spelen zonder dat we zelf een restaurant hoeven te zoeken.

Zondagochtend moest 50% van het team al weer een potje in de Bundes of Belgialiga spelen. Je zou zeggen dat met vier LSG-ers in het team van Gent succes gegarandeerd moest zijn maar tegen het altijd lastige Wachtebeke verloren we nipt en daarmee raakt het Belgische landskampioenschap enigszins uit het oog.

Gelukkig mocht iedereen na dit mooie weekend maandagochtend weer gewoon aan het werk.

1 reactie op “LSG Intellimagic verslaat Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*