LSG Intellimagic sluit 2017 goed af

Met het einde van het jaar in zicht was de thuiswedstrijd tegen Rotterdam wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Waar we in de vorige jaren altijd al een flinke misstap hadden begaan, gaat het nu allemaal nog uitstekend. In een spannende wedstrijd werd Rotterdam – ietswat geflatteerd – met 7-3 verslagen.

Gelukkig waren de Rotterdammers dit keer wel op tijd in Leiden. Een groot deel van het team was zelfs al een half uur voor aanvang present in de speelzaal. Zo kan het ook! Door de samenwerking met Pathena begint dit team steeds meer vorm te krijgen en de mix van sterke ervaren spelers (Ftacnik, Reinderman, Kuijf en Martens) en jonge talenten (o.a. Kevlishvili en Vrolijk) zorgen ervoor dat dit een niet te onderschatten opponent is.

Tijdens de voorbespreking hadden we ook kort besproken wie het verslag zou gaan schrijven. De ongeschreven regel dat degene die als eerste klaar was dit voor zijn rekening zou nemen werd helaas niet door iedereen gevolgd. Michiel speelde een puike partij tegen Reinderman en kreeg al snel een prettige plus. Het tactisch geplaatste remiseaanbod van Dimitri werd vrij snel geaccepteerd. Een dag na de wedstrijd gaf Michiel in de groeps app echter aan dat hij het erg druk had met zijn werk en dat hij bij de volgende wedstrijd zijn schrijverskwaliteiten zou laten zien. U zult dus nog een rondje moeten wachten en het wederom met mij moeten doen. (½-½)

De gasten namen niet veel later direct de leiding door een vlotte overwinning van Ftacnik op Wiersma. Eelke kwam er eigenlijk niet echt aan te pas en ik vraag me af of het Damegambiet wel goed past bij zijn dynamische speelstijl. (½-1½)

Rini Kuijf is een sterke speler die nog meer last heeft van het remise aanbieden dan ik. De voormalig Nederlands kampioen is volgens mij tot veel meer in staat dan hij de laatste jaren laat zien en ook nu bood hij al vrij snel remise aan. Casper sloeg het aanbod in eerste instantie af, maar niet veel later werden alsnog de zetten herhaald. Van de overige borden kon nog weinig gezegd worden. Alleen Rudy stond al zeer overwegend, maar verder kon het nog alle kanten op. (1-2)

Omdat ik zelf een behoorlijk gecompliceerd partij had, weet ik niet exact de volgorde waarop de uitslagen binnen kwamen, maar volgens mij was het Rudy die de gelijkmaker op het scorebord zette. In een partij die de goedkeuring van RAG de Graaf zou hebben gekregen, overspeelde hij kevin Nguyen op regelmatige wijze. (2-2)

Predrag zette ons op een wat gelukkige wijze op voorsprong. Hij nam bewust erg veel risico’s tegen Albert Blees die enkele goede kansen onbenut liet. Volgens de genadeloze engine had dit net zo goed een nul kunnen zijn… (3-2)

Ik mocht zelf de voorsprong uitbereiden door van Joost van Ruitenburg te winnen. In de opening werd ik een beetje verrast, maar wist lange tijd nog de gebaande paden te volgen. De stelling was lange tijd in evenwicht totdat Joost iets te veel van zijn stelling vroeg. In het eindspel was mijn paard veel sterker dan zijn loper en met een aardige truuk wist ik de partij naar me toe te trekken.

Jelmer brachte het eerste matcpunt binnen door in een goede partij Martens te verslaan. Na een nogal tamme opening van wit, kreeg Jelmer al snel een prettige stelling. Toen wit in een gelijke stelling geen plan kon vinden, werd hij langzaam weg gespeeld. (5-2)

Volgens mij was het Jan die het tweede matchpunt veilig steld. Mijn indruk was dat Jan een zeer goede partij speelde tegen de talentvolle Liam Vrolijk. Hij voorzag zijn partij van commentaar. (6-2)

Als laatste waren Arthur en Mark nog bezig. Arthur speelde met wit tegen Robby Kevlishvili een interessante partij met wisselende kansen. De analyses in de kroeg leker erop te wijzen dat Arthur wel wat kleine kansjes had gemist, maar nergens een heel makkelijke winst. (6½-2½).

Marijn den Hartog leek de score nog wat dragelijker te gaan maken, maar het lukt hem uiteindelijk niet een lopereindspel met een pion meer te winnen. Eerder in de partij had hij al enkele goede kansen op een vol punt laten liggen, dus deze remise zal toch wel een kleine teleurstelling voor de jonge witspeler zijn geweest. (7-3)

Al met al een prima overwinning waarmee het kalenderjaar goed werd afgesloten. Doordat het duel tussen de twee grootste concurrent (Kennemer Combinatie – En Passant) in een gelijkspel eindigde, staan we nu ongedeeld aan kop. Vanaf nu is elke wedstrijd een finale te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen Groningen. Vorig seizoen werden we daar met 6½-3½ vernietigd, dus we zijn gewaarschuwd!

4 reacties op “LSG Intellimagic sluit 2017 goed af

  1. Het is nog wat te vroeg om nu al over de Coolsingel te gaan praten maar de geruchten gaan dat in ieder geval 1 speler van LSG 3 zijn kop gaat kaalscheren als deze plaats op de ranglijst ook de eindnotering is.

  2. Te gek, fantastisch en gefeliciteerd, wat leuk. In ons bondsblad schreef Hut ook al zo positief, leuk dat het tot nu toe zo goed is gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*