LSG IntelliMagic nieuwe koploper in meesterklasse

Dankzij een ruime zege op het sterke Kennemer Combinatie en wat gunstige uitslagen in de andere wedstrijden staat LSG Intellimagic nu op de eesrte plaats in de meesterklasse. In de aanloop naar de topper had ik het als teamleider eigenlijk heel makkelijk. Het team had in Skopje al aangetoond in bloedvorm te verkeren en extra motiveren was ook niet nodig.

Iedereen wist dat Kennemer Combinatie niet voor niets de leiding had en dan had dat team nog niet in topopstelling gespeeld. Wij gingen wel uit van de aanwezigheid van Loek van Wely en Wouter Spoelman en dat bleek terecht. Alleen de borden waarop ze plaatsnamen waren anders dan we hadden gedacht.
Dat had geen invloed op de spelers. Maar de wedstrijd was zeker wel veel spannender dan de 7,5-2,5 uitslag doet vermoeden. Pas na ruim 3 uur spelen werden de eerste wedstrijden beeindigd. Arthur bereikte niets tegen Christov Kleijn en beruste daarom in remise. Predrag speelde opvallend snel tegen Quinten Ducarman. Met bijna een uur meer op de klok bracht hij langzaam maar zeker Quinten  in uiteindelijk niet meer op te lossen problemen. Op dat moment zag het er al behoorlijk rooskleurig uit voor LSG IntelliMagic. Dat zag ook Eelke, die omdat hij nog altijd niet veel bereikt had ook maar een puntendeling overeen kwam.

Voor de tijdcontrole liepen we uit naar 4,5-1,,5. Achteraf bleek ik lange tijd veel te optimistisch gedacht te hebben over de stelling van Edwin. Ik dacht dat hij nadat hij een pion voor was gekomen eigernlijk voortdurend beter had gestaan, maar zowel Edwin als Fritz gaven mij daarin ongelijk. Gelukkig speelde Wouter Spoelman niet al te nauwkeurig en kon Edwin toch optimaal profiteren. Martin offerde al snel een pion voor de aanval. Naar mijn idee verdedigde Daan in’t Veld niet altijd even nauwkeurig. In de tijdnoodfase blies Martin definitief de verdediging op. Jan-Willem was al snel niet erg tevreden over zijn stelling. Van mij mocht hij in een vroeg stadium nog geen remise aanbieden, maar toen we eenmaal duidelijk op voorsprong stonden was dit uiteraard wel toegestaan.

Uit de resterende partijen haalden we  nog meer dan verwacht. Jan speelde een boeiende partij tegen Loek van Wely. Na lange strijd trok hij aan het langste eind. Dat Mark nog tot winst zou komen was niet verwacht. Zijn analyses geven ook aan dat zijn tegenstander echt iets heeft laten liggen. Ook Michiel kwam tot winst. Alleen Rudy leed een nederlaag.

LSG IntelliMagic 2420 Kennemer Combinatie 2412
1. IM Arthur Pijpers 2436 IM Christov Kleijn 2419 ½ ½
2. IM Edwin van Haastert 2433 GM Wouter Spoelman 2583 1 0
3. GM Predrag Nikolic 2603 IM Quinten Ducarmon 2461 1 0
4. IM Jan Sprenger 2510 GM Loek van Wely 2632 1 0
5. IM Rudy van Wessel 2398 GM David Klein 2509 0 1
6. IM Mark van der Werf 2415 FM Miguoel Admiraal 2436 1 0
7. IM Jan-Willem de Jong 2453 IM Ali Bitalzadeh 2394 ½ ½
8. FM Michiel Bosman 2317 Rob Duijn 2256 1 0
9. FM Martin Roobol 2297 Daan in ’t Veld 2202 1 0
10. IM Eelke Wiersma 2343 Lennart Dek 2230 ½ ½

De partijen, waarbij Mark van der Werf zijn partij van commentaar heeft voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*