LSG IntelliMagic laat punt liggen in Zuid-Limburg

In de vierde ronde van de meesterklasse stond de verre uitwedstrijd tegen Zuid-Limburg op het programma. Dit team is de afgelopen jaren behoorlijk verjongd en is al een aantal keer in staat gebleken om het sterkere tegenstanders lastig te maken. Zo ook deze ronde. LSG Intellimagic slaagde slaagde er ondanks een fors elo-overwicht niet in om de beide matchpunten mee naar huis te nemen.

Valse start
De wedstrijd kende een zeer moeizame start met nederlagen van Thomas Willemze en Casper Schoppen. Ondergetekende kon het niet laten om al vroeg in de partij tegen Ivo Wantola een kleine kwaliteit te offeren. Dit offer was zeer kansrijk, maar de voortzetting niet. Ivo wist speelde het vervolg erg sterk en wist gedecideerd het punt binnen te halen. Casper had tegen Christian Braun een extra pion in een dubbeltoreneindspel, maar vergat om een gevaarlijke f-pion onschadelijk te maken, waarna de partij kantelde en hij verloor.

Rustige staart
Met de vroeg achterstand op het scorebord waren alle ogen natuurlijk gericht op de beruchte zwiepende Leidse staart. Hier is menig achterstand in het verleden omgebogen naar een beslissend voordeel. Helaas hield de staart zich deze ronde opvallend rustig met louter remises aan de laatste vier borden. Jan-Willem de Jong stond in een Grünfeld de hele partij een tikkeltje minder en moest tegen Jonas Gallasch in remise berusten.

Ook voor invaller Eelke Wiersma viel er deze ronde weinig lol te beleven. Tegenstander Laurin Perkampus had een degelijke Afruil-Slav geprepareerd, waarna er voor Eelke niet meer restte dan een half punt (en natuurlijk onze grote dank voor het invallen in deze verre uitwedstrijd!).

Jelmer Jens had deze ronde het voordeel dat hij met de witte stukken mocht beginnen, maar wist tegen een Carlsen-Rossolimo ook weinig te bereiken. Sterker nog, tegenstander Fabian Miesen kreeg de mogelijkheid om voordeel te bereiken, maar miste het passende vervolg, waarna de partij verzandde in een gelijke stelling.

Na deze drie puntendelingen werd het tijd voor een overwinning. De eer was aan Michiel Bosman om risico te nemen tegen Roel Hamblok en op zoek te gaan naar een overwinning. Dit ging bijna mis. Michiel voorziet de partij zelf van commentaar.


Het slotoffensief
Nadat Arthur Pijpers op het tweede remiseaanbod van Fatih Baltic in was gegaan werd het serieus tijd voor een slotoffensief. De man in vorm, Mark van der Werf, gaf het goede voorbeeld en won gedecideerd van Ruud van Meegen.

Nadat ook Predrag Nikolic zijn goede eindspel vakkundig in een punt had gezet tegen Patrick Driessens kwam alles aan op de allerlaatste partij tussen captain Edwin van Haastert en Lennert Lenaerts. Edwin speelde erg overtuigend en was hard op weg om de teamoverwinning over de streep te trekken, totdat een listig eeuwig schaak roet in het eten gooide.

Keulen
Al met al een teleurstellend resultaat, waarmee het gat met koploper Charlois Europoort op is gelopen naar twee matchpunten. Veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er gelukkig niet, want het halve team stapte direct na afloop in bij Jelmer om in Keulen de 40e verjaardag van clubgenoot Jan Sprenger te mogen vieren. Zo werd het toch nog een gezellig avond. Op de lange terugreis is er nog menig eindspelstudie opgelost, waardoor wij verwachten in ronde 5 in Tilburg weer scherp aan de start te kunnen verschijnen!

Thomas Willemze

Zuid Limburg

LSG IntelliMagic

Lenaerts, L. (Lennert) 2381 Haastert van, E.P.C. (Edwin) 2444 ½ – ½
Braun, C. (Christian) 2441 Schoppen, C. (Casper) 2509 1 – 0
Meegen van, R. (Ruud) 2269 Werf van der, M.J. (Mark) 2414 0 – 1
Baltic, F. (Fatih) 2291 Pijpers, A. (Arthur) 2453 ½ – ½
Wantola, I.J.P. (Ivo) 2338 Willemze, T. (Thomas) 2364 1 – 0
Driessens, P. (Patrick) 2251 Nikolic, P. (Predrag) 2541 0 – 1
Hamblok, R. (Roel) 2224 Bosman, M.J.T. (Michiel) 2352 ½ – ½
Gallasch, J. (Jonas) 2229 Jong de, J.W. (Jan-Willem) 2382 ½ – ½
Miesen, F. (Fabian) 2172 Jens, A.J. (Jelmer) 2395 ½ – ½
Perkampus, L. (Laurin) 2016 Wiersma, E. (Eelke) 2279 ½ – ½
2261 Gemiddelde Rating: 2413 5 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*