LSG IntelliMagic hard onderuit tegen favoriet KC

Helaas is het niet gelukt om de goede start van de competitie een passend vervolg te geven. In een goed gevuld denksportcentrum werd met 2-8 verloren van de kampioen van 2016-2017.

Het was een mooi gezicht om het denksportcentrum zo vol te zien met 6 wedstrijden van LSG en 1 van Philidor. De volgende thuiswedstrijd zullen er zelfs 7 LSG teams tegelijk thuis spelen! In de aanloop naar deze ronde bleek het al lastig te zijn om 58 spelers te mobiliseren en op de dag zelf moesten we jammer genoeg constateren dat er toch nog twee mensen waren vergeten dat ze hadden moeten spelen. Dat moet volgende keer niet meer gebeuren!

Het eerste tiental ontving vandaag de gedoodverfde titelfavoriet Kennemer Combinatie. Gelukkig heeft KC het zelfs al weer een beetje spannend gemaakt door de eerste ronde verrassend onderuit te gaan tegen HMC. Ze konden zich niet nog een uitglijder permitteren en dat was ook wel te zien aan de opstelling.

Er werd al gestart met een 2-0 achterstand omdat er twee partijen vooruit waren gespeeld. Loek van Wely en Jorden van Foreest zouden Nederland gaan vertegenwoordigen op de Olympiade in Batumi. Omdat Jorden ook nog mee zou doen aan het WK Jeugd, moest er op 21 september worden gespeeld. Jelmer kon het met zwart niet bolwerken tegen Van Foreest en ook Rudy zag zijn goede stelling tegen Van Wely langzaam maar zeker verslechteren met een nul als resultaat.

Rudy en Jelmer in actie tegen de twee grootmeesters van KC

Na een uur was de volgende uitslag bekend. Casper Schoppen was thuis druk bezig met zijn werkzaamheden voor school en had zich helemaal niet gerealiseerd dat er vandaag een competitiewedstrijd was… Een beetje knullig, maar hij heeft beterschap beloofd en zal er de volgende wedstrijden gewoon weer staan!

Na deze tegenvaller was het geloof en de motivatie er niet beter op geworden. Heel even leek er nog een stuntje in te zitten. Michiel en Eelke leken te gaan winnen en ook Jan-Willem en Martin stonden goed. Maar toen de stelling van Mark opeens instortte, was het wel bekeken. Daarna zat er ook nog eens van alles tegen waardoor er wel een heel afgetekende nederlaag op het scorebord stond.

Michiel heeft al wat boetedoening gedaan en heeft zijn eigen partij van commentaar voorzien.

Intussen heeft ook Eelke wat tijd gehad om zijn partij van commentaar te voorzien. Een leuke partij en zeker de moeite waard om eens rustig na te spelen.

Een flinke teleurstelling, maar de competitie is nog lang. De volgende wedstrijd tegen En Passant moeten we er weer staan en gaan we proberen het verloren terrein weer goed te maken.

Op veler verzoek dit keer wel de partijen. Het feit dat de partijen van de wedstrijd tegen Zuid Limburg niet beschikbaar waren leidde uiteraard tot vele vragen. Het is de bedoeling dat de thuis spelende verenigingen de partijen invoeren en opsturen naar de KNSB. Kennelijk vindt niet iedereen het nodig om aan dat verzoek te voldoen.

1 reactie op “LSG IntelliMagic hard onderuit tegen favoriet KC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*