LSG IntelliMagic bekert verder

Gisteravond is het KNSB-bekerviertal weer een ronde verder gekomen. De uitwedstrijd tegen EGGERT Purmerend, uitkomend in de eerste klasse KNSB, werd met 1,5-2,5 gewonnen. “Held van de avond” was Rudy die in een remise-achtig eindspel de tegenstander soepel wegspeelde met wat hij omschrijft als een snackpaard. Een fraaie benaming van een paard dat achter elkaar pionnetjes van de tegenstander afhandig maakt.
Gedetailleerd:

T EGGERT Purmerend 2319 LSG IntelliMagic 2408
1. FM Pieter Hopman 2307 IM Arthur Pijpers 2437 0 1
2. Yong Hoon de Roover 2344 IM Mark van der Werf 2407 1 0
3. FM Barry Brink 2324 IM Rudy van Wessel 2400 0 1
4. FM Tobias Kabos 2301 FM Michiel Bosman 2389 ½ ½

1 reactie op “LSG IntelliMagic bekert verder

  1. Paar kleine toevoegingen. De kleurverdeling was net effe anders, de zwartspelers (jawel) scoorden ditkeer.
    Held was met name Arthur, die niet opgeven beloond zag worden met een gratis bonuspunt vanuit zwaar aangepaalde stelling. Pieter Hopman was even iets te relaxed bij de afronding op de goal – een mij zeer bekend verschijnsel wanneer je al vroeg op de avond begint met lesgeven.
    Wat het verhaal verder niet vermeldt is dat ik bij een uitzichtloze match-toestand een remise-aanbod plaatste wat mijn tegenstander weigerde. Inpakken en wegwezen, dacht ik nog. Michiel kreeg remise aangeboden op een moment dat hij nog lang op de massagetafel had kunnen liggen. Toen was het opens 1,5-1,5 en ging het mis aan de overkant. Het zat kortom bepaald niet tegen… maar dat is de charme van bekeren, voor je het weet lig je eruit, of ben je weer een ronde verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*