LSG E start met een overwinning

Winst voor LSG E in de 4e klasse van de Leidsche Schaakbond tegen Philidor E ! Een mooie prestatie van een team dat volledig bestaat uit nieuwe leden van LSG die pas sinds of na de zomer van 2021 lid zijn geworden. (verslag door Corné Anceaux)

Er werd 3 keer gewonnen door Arne Kuijper (bord 1), Steven den Hollander (bord 3) en Lucas Phillipi (bord 6). Dankzij het heldhaftige gelijkspel van Han Frencken (bord 5) tegen de teamcaptain van Philidor Henk Postma wist LSG E gezamenlijk een score van 3,5 te behalen. Een knappe prestatie van Han aangezien hij eerder in zijn partij nog een Ice Tea kreeg aangeboden van Henk. Dit was volgens Henk geen normale Ice Tea meer.

Er werd ook nog twee keer verloren door Corné Anceaux (bord 4) en Walter Boiten (bord 2) maar dit mocht de pret niet drukken. Beide hebben naar eigen zeggen een goede partij gespeeld en lang uitzicht gehad op een overwinning.

Corné: Ik heb geleerd dat het wellicht niet altijd de beste optie is om een zwakke pion direct aan te vallen als daarmee de loper op een minder gunstige diagonaal komt te staan (en wanneer de tegenstander de zwakke pion makkelijk kan verdedigen). Mijn tegenstander Jetze Heun keek meer naar de lange termijn terwijl mijn focus meer lag op het proberen te behalen van snelle kwaliteit-winst. Hieronder de situatie waarbij ik (wit) koos voor La3 terwijl Lb2 wellicht een betere keuze was geweest:

Uitslagen

# LSG E Rating Philidor E Rating Uitslag
1 A. Kuijper 0 M.E. Karakaya 0 = 1 0
2 W.A. Boiten 0 E. Fakkert 1596 = 0 1
3 S. den Hollander 0 N. Bettegazzi 0 = 1 0
4 C.J. Anceaux 0 J.C. Heun 1450 = 0 1
5 H.D. Frencken 0 H.G. Postma 1338 = ½ ½
6 L. Phillipi 0 J.J.O. van der Wouw 0 = 1 0
0 1461

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*