LSG C wint van Voorschoten B

LSG C heeft de eerste wedstrijd in de regionale competitie gewonnen. Zie hier het verslag met commentaar van alle spelers.

Arjo (Bord 1):

“Ik had lang druk tegen een wat passieve Aljechin-verdediging van mijn tegenstander, maar het lukte niet om er doorheen te komen (achteraf blijk ik een mooi loperoffer gemist te hebben). Nadat hij losgekomen was, besloot hij in tijdnood om zijn sterke paard te ruilen tegen mijn slechte loper, waarna ik het initiatief weer over kon nemen en het snel instortte voor hem.”

Wim (Bord 2):

“Ik maakte weer eens de fout om me tegen een jongere tegenstander op een hoofdvariant van het open Siciliaans in te laten. Toen ik net uit mijn theorie was, kreeg ik Pd5 om mijn oren. Deze stukoffers zijn nog wel bekend, maar mijn tegenstander had in deze variant zelfs nog praktische ervaring in partijtjes op internet en was veel beter op de hoogte van de finesses. Onder teruggave van het stuk lukte het mij om lang te rokeren. Ik had passief moeten verdedigen met een pionnetje minder, dacht dat dat redelijk hopeloos zou worden en koos voor een soort wanhoopsaanval om de tegenstander in verwarring te brengen. Dat lukte niet, zelfs mijn eigen stukoffer werd gedecideerd aangenomen waarna hij de aanval definitief overnam.”

Evert (Bord 3):

Evert verloor al vrij snel, waardoor het er even op leek dat het een slechte dag zou worden voor LSG.

Chris (Bord 4):

“Ik had een Londen op het bord (met zwart). De angel wist ik uit de witte aanval te halen door beide lopers te ruilen. Dit kostte alleen wel een paar tempi. Vervolgens greep mijn tegenstander mis in zijn aanval, waardoor ik de c-lijn kon openen, terwijl hij lang gerokeerd had. Ik had een kwaliteit kunnen winnen, maar dat zag de computer wel, maar ik niet. Later had ik een toren kunnen winnen, maar dat zag ik ook niet en mijn tegenstander zag het net te laat. Weer later had ik ook nog een keer een stuk kunnen winnen, maar ook dat zag de computer, maar ik niet. Inmiddels was het 3-4 voor ons en speelde mijn tegenstander door in wederzijdse tijdnood en was het spannend. Gelukkig zag mijn tegenstander het niet meer en berustte hij in herhaling van zetten, waardoor we de wedstrijd wonnen.”

Robin (Bord 5):

“In mijn partij gebeurde eigenlijk voor het grootste deel niets. Ik had de hele partij het gevoel dat ik beter stond, maar Stockfish gaf aan dat vrijwel de hele partij gelijk was. In het eindspel kwamen er wel kansen voor beide partijen. Ik dacht een mooi pionoffer te hebben wat achteraf gewoon een blunder was. Dat zagen we tijdens de partij allebei niet. Vervolgens kreeg ik een compleet gewonnen stelling, maar doordat ik met mijn koning de verkeerde kant op liep gaf ik mijn voorsprong weg. En uiteindelijk in diepe tijdnood gaf ik een stuk weg waardoor de partij eindigde in een anticlimax. Het was maar goed dat we uiteindelijk gewonnen hebben, want dit zou wel een hele zure manier zijn geweest om de wedstrijd weg te geven.”

Jaap (Bord 6):

“Ik kreeg een Londen, die transformeerde in een Pirc/Moderne verdediging. Wit viel wat optimistisch aan en verloor een cruciale centrumpion. Dat kwam ondanks tactische verwikkelingen eigenlijk niet meer goed.

Juri (Bord 7):

Juri kreeg een Scandinavisch tegen zich en na twee pionnen gewonnen te hebben wist hij het toreneindspel te winnen.

Jeroen (Bord 8):

“Zoals meerdere teamgenoten met mij kreeg ook ik het Londense systeem tegen me. Wit koos er wel voor deze ‘tamme’ opening zo agressief mogelijk te spelen, maar ruilde hierbij de zwartveldige loper voor een paard en kwam ook niet aan rokeren toe. Echt gevaarlijk werd het echter nooit en na 17. … Lxf4 staat wit al praktisch verloren. Niet veel later gaf wit ook een stuk op, maar toen na mijn 22e zet hiernaast ook nog een toren verloren zou gaan, gooide mijn tegenstander de handdoek in de ring.”

Uiteindelijk hebben we met 3,5 – 4,5 gewonnen. Een prima begin dus van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*