LSG C wint de derby tegen Oegstgeest B

De eerste helft van het seizoen ging moeizaam. Tegen ASC het sterkste team op papier verloren we. Reynaerde werd keurig opgerold, maar tegen Daniel Notenboom bleek de opgelopen achterstand van de vooruit gespeelde wedstrijden (½ – 1½) nog wel gelijk te kunnen worden getrokken, maar winnen zat er niet meer in.

Voor de wedstrijd tegen Oegstgeest waren Bart en Patrick bereid om in te vallen en met een ratingoverwicht van ongeveer 50 punten per bord waren we dus vooraf favoriet. Daarbij valt nog te melden dat Jeroen sinds 1 februari een rating heeft van 2065. Een plus van maar liefst 210+. De beste methode om die rating vast te houden is door veel te winnen. En Jeroen liet uitstekend zien hoe dat moet. Eerst wat technische voordeeltjes verzamelen en daarna het gedecideerd uit tikken in het eindspel.

Op bord twee was invaller Bart goed bezig. Een vrijpion voor en Bart maakte gestaag vorderingen, ondanks de lastige stelling. Helaas kostte dit alles Bart wel veel te veel tijd en in tijdnood kon hij wel zijn vrijpion laten promoveren, maar eerst moest hij groot materieel geven om mat te voorkomen. Dat was net iets te veel.

Ruud kwam erbarmelijk uit de opening. Ik zat er naast en vroeg me inderdaad af of hij compensatie had voor die twee vrijpionnen die zwart had gecreëerd. Achteraf meldde Ruud inderdaad dat dat niet het geval was, en hij totaal verloren stond. Zijn tegenstander vond echter geen duidelijk winstplan en liet Ruud eenvoudig terug in de wedstrijd komen. Die kans liet Ruud zich niet ontnemen en hij kon daardoor dit seizoen voor het eerst een overwinning noteren.

Zelf kreeg ik een al gauw een pion kado en breidde ik mijn materiële voorsprong gestaag uit. Mijn tegenstander besloot vol op de aanval te spelen, maar het was niet voldoende. 3-1.

Rens kreeg een mooie aanvalsstelling, probeerde daadwerkelijk de zwarte koning mat te zetten, maar de aanval bloedde algauw dood. Toen zijn tegenstander remise aanbood, besloot Rens dit aan te nemen.

Michel scoort dit seizoen zijn punten gemakkelijk. Ook nu ging zijn tegenstander al gauw na de opening in de fout en Michel mocht dan ook als het eerste van het team het punt in ontvangst nemen.

Alhoewel Chris wel vaak veel langer moet werken voor de punten dan Michel, weet ook hij het ene na het ander punt aan een te rijgen. Ook nu zette Chris zijn stelling goed op. Hij kreeg een mooie vrijpion op d5 en na lang manoeuvreren wist hij een toren op c6 te krijgen en snel stortte daarna de zwarte stelling in.

Op bord 8 was Patrick aan het ploeteren. Wit had een goede aanvalsstelling opgebouwd, maar de zwarte stelling leek solide genoeg om een aanval te kunnen weerstaan. Lang lukte dit ook, maar uiteindelijk bleek zijn tegenstander toch aan het langste eind te trekken.

Een overtuigende overwinning 5½ – 2½
verslag : Johan Stins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*