LSG C verliest koppositie

Op 6 maart moest LSG C het opnemen tegen Philidor B. Voor het eerst ditseizoen waren daarbij invallers nodig aan onze kant. Vincent en Timardiwaren bereid om te spelen en dus kwamen we gewoon met 8 spelers naar dewedstrijd. We wisten van tevoren dat het een moeilijk match zou gaanworden, maar het werd toch nog spannend.

Namens Robin SchenkelaarsArjo (bord 1):“Mijn tegenstander speelde een gambietje waartegen ik tot nu toe eenscore van 0% tegen heb, dus dat had hij goed gekozen. Ook nu bleek hette lang geleden dat ik hiernaar gekeken had, want ik koos niet de bestevoortzetting, waardoor mijn centrum enorm onder druk kwam te staan en ikal snel materiaal verloor. Ik heb nog een tijd geprobeerd om tegenspelte creëren, maar hij speelde het netjes uit naar een gewonnen eindspel,waardoor er aan het eind helaas een nul stond.”Vincent (bord 2):

Jaap (bord 4):“Ik kreeg een manoeuvreerpartij die langzaam op gang kwam en waarin pasop zet 12 iets werd geruild. Voor mijn gevoel stond ik op enig momentpositioneel erg slecht, maar mijn tegenstander pakte niet erg door enliet me tot een koningsaanval komen. Of die in alle varianten doorsloegvraag ik me af, maar de afwikkeling die op het bord kwam, naar eeneindspel met een stuk meer en een vrijpion was eenvoudig gewonnen.”Timardi (bord 5): Timardi kreeg een redelijk rustige partij. Na eenaantal enigszins anti-positionele zetten in de opening waar die haartegenstander niet afstrafte werden alle stukken geruild en eindigde departij in een eindspel met ongelijke lopers.Juri (bord 6): Juri kreeg een oncomfortabele stelling op het bord. Hijraakte een pion kwijt, maar wist het paardeneindspel knap remise te houden.Robin (bord 7): “De eerste 14 zetten van mijn partij kon ik a tempospelen, omdat ik al een keer eerder een partij had gespeeld waarin mijntegenstander exact hetzelfde speelde als mijn tegenstander in dezepartij. Het gevolg was dat ik na deze 14 zetten ongeveer drie kwartiermeer op de klok had dan mijn tegenstander, die de variant duidelijk nietkende. Hij speelde het onnauwkeurig, waardoor ik een sterk paard en eengedekte vrijpion kreeg. Toen ik eenmaal had afgewikkeld naar heteindspel, gebruikte ik die vrijpion om zijn koning af te leiden en zotwee pionnen te winnen. Daarna was de winst eenvoudig te behalen.Jeroen verloor op bord 8 en Chris speelde remise op bord 3, waarmee hetteam net geen matchpunten wist te halen. Als gevolg daarvan zijn DeZwarte Pion en Philidor on voorbijgegaan, waardoor we niet meer aan kopstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*