LSG bekert ook in onderbond verder

In het kader van teambuilding, goede voorbereiding en tactische bespreking nuttigden we gezamelijk een maaltijd, zorgvuldig geprepareerd door teamleider Wim. De tactische besprekingen liepen al snel spaak en de dobbelsteen moest uiteindelijk de teamopstelling bepalen. Zo kwam het dat eerste-bord speler Henk zowaar op bord 4 mocht plaatsnemen. Op naar het rustieke Roelofsarendsveen voor de kwartfinale tegen Ultile Dulci.

De eerste ronde (twee partijen van 45 min pppp) begon goed met  prettige stellingen op alle borden. Henk speelde een solide pot en kon volledig terecht het volle punt bijschrijven. Wim begon ook lekker op bord 3, en kreeg zijn tegenstander zo ver tegen de muur dat ie uit wanhoop maar een stuk tegen twee pionnen offerde. Toch bleek het nog niet zo duidelijk te zijn en na wat gepruts gaf Wim een kwaliteit en even later ook de partij weg. Peter speelde een prima pot met hier en daar tactische alsook strategische zetten. Remise was de terechte uitslag. Op Bord 1 speelde ondergetekende tegen de kopman van Utile Dulci. Deze leek haast te denken anderhalf uur te hebben ipv 45 minuten. Al snel had de tegenstander nog maar 5 minuten tegenover 30 minuten. Hij had de tijd dan wel geinvesteerd in te houden stelling, maar met die tijdsverhouding was zelfs een ongelijk lopereindspel te winnen: 2,5-1-5 voorsprong na de eerste ronde.

De tweede ronde begon net zo voortvarend als de eerste. Op bord 1 gebeurde eigenlijk precies hetzelfde als in de eerste pot, de tegenstander spendeerde alle tijd in de opening, had vervolgens wel een prima stelling, maar liet zich met een minuut op de klok tegen 20 minuten toch pardoes mat zetten. Op bord 4 speelde Henk weer een solide partij, maar deze keer wist hij de tegenstander niet te breken en het punt werd gedeeld. Alles hing nu af van bord 2 en 3. Peter had een prachtige koningsaanval die wel moest doorslaan en Wim had een gelijk lopereindspel met een pion meer. In tijdnood gebeurden echter ook bij ons gekke dingen. Peter ‘offerde’ met Dxf6+ onbedoeld een dame tegen een pion omdat er nog een verdwaalde toren op a6 stond. Wim gaf zijn loper voor 3 pionnen met een wedloop als gevolg. Het ergste moest plotseling gevreesd worden. Peter werd met 1 seconde op de klok van de tegenstander ogenschijnlijk mat gezet, ware het niet dat de koning nog een vluchtveld had door een pion te pakken. Mat in twee zetten met 0 seconden op de klok lukte de tegenstander vervolgens niet en met een dame, toren en loper minder claimde Peter de winst. Tegelijkertijd wist Wim op onmogelijke wijze, met behulp van de tegenstander, de wedloop te winnen: 3,5-0,5.

Eindstand 6-2!

Arthur Belle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*