LSG B verliest van Voorschoten A

We zagen wel aankomen dat deze wedstrijd iets moeilijker zou worden dan de vorige wedstrijden. Teamleider Jan Tolenaar grapte nog in zijn openingswoord dat hij hoopte dat Voorschoten zijn best zou doen (“tegenspartelen”). Maar was het nu echt nodig om met 3½-4½ te verliezen?

Het begon goed met een overwinning van Jeroen (zie partij).

Daarna kwamen er vier nederlagen op rij. Hiervan zijn terecht geen beelden beschikbaar:

Alexander: ik kreeg een anti-positionele Caro-Kann variant voorgeschoteld maar koos het verkeerde plan (loper afruilen op f3 en “stonewallen”) en ging er kansloos af.

Jorgen: ik speelde met zwart aan bord 5 tegen een ongebruikelijke witte opzet van het Siciliaans. Zwart kwam aardig uit de opening, maar toen hij tot twee maal toe verzuimde met een onorthodoxe aanpak (geïsoleerde pion toelaten en paard terugzetten op b8) de strijd voort te zetten, werd zwart volledig overspeeld. Complimenten voor mijn tegenstander.

Albert: ik heb verloren.

Jan: ik heb vanuit een ongeveer gelijkstaande stelling de stelling onvoorzichtig geopend, waarna ik een stuk verloor en snel mat ging.

De laatste drie partijen leverden nog wat punten op:

Raoul won een ingewikkelde tactische partij tegen Jip Damen (zie partij).

Mark won een viertoreneindspel van Peter Wilschut (zie partij).

Wybe speelde dubieus en wikkelde af naar een ongelijke lopereindspel. Hij wist zijn tegenstander te verleiden zijn drie verbonden plus- en vrijpionnen op precies de verkeerde manier op te spelen en maakte zo remise.

LSG B staat bovenaan maar de nummers 2, 3 en 4 hebben allemaal een matchpunt en een wedstrijd minder. Lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*