LSG 8 komt net tekort tegen OEW 1

Vrijdag 30 januari stond het duel OEW 1 – LSG 8 op het programma. Zonder onze jeugdleider Rob traden wij aan tegen het net niet als jeugdteam gekenmerkte OEW. Dat betekende dat stokoude mannen als Daan, Chris,John,Julius,Sander en Stanley de kastanjes uit het vuur moesten halen voor LSG!

Dat lukte Daan, die niet helemaal fit was maar half en Chris helemaal niet. John leek zich in zijn jonge tegenstander vast te bijten,maar liet zijn prooi toch ontsnappen met een vol punt. Julius had al remise aangeboden,maar dat werd(terecht)afgewezen! Soms wordt de jeugd behalve overmoedig ook nog nerveus en dat leverde ons een vol punt op.Sander maakte gehakt van zijn opponent en dus moest de beslissing aan het bord van Stanley(6) vallen..   Helaas gaf hij al vroeg een stuk weg,waardoor de eindstand 3,5-2,5 werd.Een teleurstellende uitslag,maar ja.. volgende keer beter!! De persoonlijke uitslagen:

# OEW 1 Rating LSG 8 Rating
1 M. van der Ploeg 1700 D. Vernooy 1568 = ½ ½
2 R. Dang 1638 C.J. Molsbergen 1564 = 1 0
3 J. Nouwens 1372 J. Kettenis 1504 = 1 0
4 S. Heijungs 1419 J. Visser 1488 = 0 1
5 T. Brouwer 1203 S. Koning 0 = 0 1
6 A. Warnaar 974 S.S.R. Bingen 1224 = 1 0

Tekst: Chris Molsbergen

3 reacties op “LSG 8 komt net tekort tegen OEW 1

  1. Vrijdag 27 maart wordt er gespeeld op het laagste van het laagste niveau tussen de jeugd van OEW2 tegen de zwakke recreanten van Utile Dulci 3 (uit Roelofarendsveen) in de Leidse Schaakbond… 4 maart is er een voorronde schoolschaak in PCB de Schakel Leimuiden)… contact: Ronald Vahl van Leiderdorp waar de regiofinale wordt gespeeld de week erop. Over de jeugd van OEW: ik heb Leonore gesproken tijdens het oliebollentoernooi van ‘hoe brengen jullie de schaaksport aan de man?’.. ikzelf was 10 jaar toen ik schaakles kreeg op school tijdens de reguliere lesuren, maar anno 2015 is er 0,0 schaakinstructrice …(bijna alleen maar vrouwen, en schaken blijkt geen vrouwensport te zijn… onderwijs geven op basisscholen is dus ook geen mannensport). Als de jongens en meiden van een jaar of 10 niet in aanraking komen met het schaakspel sterft de hele sport op termijn uit!… ik ben de enige in de gehele gemeente Kaag & Braassem die daar nog een idee over heeft (in contact met de schoolbesturen)… alarm slaan dus

    http://chessblog540.blogspot.nl/

  2. Het verschil tussen OEW 2 (Leiden) – Utile Dulci 3 (Roelofarendsveen) en LSG1 – En Passant 1 dus… iedereen snappen?… natuurlijk (!?!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*