LSG 8 klopt Reynaerde 2

De wedstrijd moest in twee delen worden afgewerkt,omdat de jongens van Reynaerde2 niet voltallig konden aantreden op de wedstrijddag zelf! Dus moesten Julius en Chris het voortouw nemen: Julius had daar geen problemen mee: met zwart was hij veel te sterk voor zijn tegenstander,een goed begin!  Helaas kon Chris daar geen vervolg op geven: hij begon redelijk met zwart,maar liet wit steeds meer zijn paarden de sporen geven. Toen Chris ook nog een centrumpion weggaf,was het gebeurd: 1-1.

Het tweede deel van de match verliep aanvankelijk stroef: aan bord 1 speelde Daan,zoals gebruikelijk,solide maar meer dan remise zat er niet in. Rob moest met wit laten zien waartoe hij in staat is,maar ook dit gevecht eindigde onbeslist. John had het de hele partij moeilijk,maar dan is hij op zijn best: in de laatste 5 minuten sloeg hij toe met mat,na wat onnauwkeurigheden van zwart,die duidelijk beter stond,yes! De apotheose vond plaats aan bord 6,waar Stanley geen kind had aan zijn rivaal: met grootmeesterlijke zetten gaf Stan zwart het nakijken,een puike partij!! Zo eindigde de partij dus in 4-2.

Met dit resultaat nestelt LSG8 zich met 5 matchpunten in de middenmoot,terwijl LSG7 meedoet voor de titel met 9 punten(5 van de 7 gespeeld).

Tekst: Chris Molsbergen

1 reactie op “LSG 8 klopt Reynaerde 2

  1. Julius die had me daar een koningsaanval, daar had Caesar nog een voorbeeld aan kunnen nemen. En ik kan het weten want ik zat er praktisch naast. Genadeloos er dwars doorheen, zo ongeveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*