LSG 7 – team ‘net wel’

Van de 32 deelnemende teams aan het oliebollen schaaktoernooi waren we (Evert, Stef, Arnout en Cor) op basis van onze gecombineerde ELO rating ingedeeld als het 32e team. Vol goede moed zeiden we elkaar: “niks te verliezen dus”. Ons doel was snel bedacht: “de dood of de gladiolen”. Gelukkig waren de 32 teams verdeeld over 4 groepen (ieder met een eigen kleur papiertje), dus vol goede moed trokken we ten strijde. Op naar de hoofdprijs (van de oranje papiertjes..) of de troostprijs (overall laatste van het jaar..).

Ronde 1 brak aan, 5-3 verslagen door een team met een blauw papiertje. Net niet een ½ punt verdiend dus. Ronde 2, nieuwe ronde nieuwe kansen! Weer 5-3 verslagen, maar hoopgevend want opnieuw tegen een team met een ander kleur papiertje. Ronde 3, weer net niet, je raadt het inmiddels al wel, 5-3 verslagen.. Ronde 4, opnieuw 5-3 verslagen, de term “net niet” begint een vrij hardnekkig terugkerend fenomeen te worden.. Nog immer 0 punten op het scorebord, het positieve nieuws is dat we althans goed op weg lijken te zijn voor die troostprijs!

Maar dan, zowaar, in de 5e ronde, een 5 ½ – 2 ½ overwinning, ons eerste punt op het bord! En in de rondes die daarop volgen blijkt dat de trendbreuk zich voortzet. Na de 8e ronde zijn we de trotse eigenaren van 3 team punten. Relatief gezien stijgen we hiermee gedurende deze 4 rondes als het op één na snelste team in de ranglijst van de 8 oranje teams. Net niet (..) als snelste.
Overmoedig gaan we ronde 9 t/m 13 in. Overmoed komt voor voorspoed toch? Ronde 9, we worden 5-3 verslagen. Ronde 10, dit keer worden we met 4 ½ – 3 ½ onthouden van team punten. De laatste paar rondes meer van hetzelfde, categorie net niet..

Maar dan, dan is dus wellicht de troostprijs alsnog binnen bereik?! We wachten hoopvol af, er blijken alleen geen troostprijzen uitgedeeld te worden. In de ranglijst ontdekken we later dat we met onze zwaar bevochten punten het op-3-na laatste team zijn geworden. Op-3-na, ook het spreekwoordelijke troostprijzenpodium is ons dus niet gegeven. Als een 5 – 3 en 4 ½ – 3 ½ nederlaag als ‘net niet’ bestempeld mag worden, dan zijn we met 6x ‘net niet’ uit 13 partijen daar wel kampioen in geworden. Maar ja, dat was dan ook net wel te verwachten 😉

Tekst: Arnout Wittert

2 reacties op “LSG 7 – team ‘net wel’

  1. Ik had verwacht dat jullie het troostprijzenpodium wel zouden halen. Teleurstellend dat dit net niet gelukt is. Neem een voorbeeld aan ons 5e en 6e team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*