LSG 7 ook kampioempje

Het is prettig meedeinen op de opbeurende golven van een landskampioenschap. Geweldig, mannen! Het vrolijkte me de hele week op en ik kon niet wachten iemand te feliciteren. Dat werd natuurlijk Rudy, die gewoon om zeven uur zijn wekelijkse les gaf. Borden en stukken voor half acht opgesteld omdat we tegen een jeugdteam, Leiderdorp 3, speelden. Zij stonden een punt op ons voor, winst was dus geboden om het kampioenschap te behalen.

Het ging vrij soepel. Gerard won met overmacht nadat zijn tegenstander de verkeerde kant op was gerokeerd, Luuk won min of meer regelmatig, Michiels tegenstander speelde de opening te passief. Aanvoerder Peter haalde vervolgens met een vrije a-pion het beslissende punt binnen waarna Simon in iets mindere stelling remise kon aannemen. Alleen pa Groenendijk had het moeilijk; Quinten Salomons speelde een sterke partij die hij in tijdnood met een mooie zet-met-geforceerd-mat bekroonde. Uitslag: 4½ – 1½.

Peter heeft met 6 uit 6 de beste score behaald, Simon haalde 4,5 uit 5. Gerard, Patrick en Michiel (oei, De Zwarte Pion) bleven een punt onder de ideale score. Dank aan invallers Chris, Chiel en, vooral toch, Ryanne (2 uit 2).

Tekst: Michiel Zeevaarder

4 reacties op “LSG 7 ook kampioempje

  1. Mooie prestatie heren! Een team dat in de breedte de punten pakt, dat zijn de sterkste teams! Geniet van het kampioenschap en als we zaterdag de landstitel vieren dan heffen we er eentje extra op het 7de!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*