LSG 6 – LSG 5

Het aardige van een duel tussen twee LSG teams is dat je ook twee wedstrijdverslagen krijgt. De visie van Bart van den Bosse (LSG 5) op het treffen tussen zes en vijf heeft u al kunnen lezen. Hierbij ook de kanttekeningen van Michiel Zeevaarder (LSG 6)

Derde ronde, 3 december

Het viel niet mee, onze eerste thuiswedstrijd. Ivo ging er na een foutje snel af en Daan en Joris hadden het toen al moeilijk. Joris speelde wel erg lang door maar met minder reden dan Jaap en Vincent. Of Chris, die zich goed weerde en pas in de tien-seconden-fase moest buigen.

RAG nam een ontwikkelingsachterstand voor lief in ruil voor drie pionnen. Die ontwikkeling komt wel, zei hij, en zo geschiedde terwijl Michael een koningsaanval opzette. Als RAG zijn loper tegen een agressief paard had geruild, had hij minstens remise gehad, lijkt mij; nu ging hij pardoes mat.

Ik kreeg uit de opening een klein voordeeltje maar Albert verdedigde de voorste helft van een geïsoleerde dubbelpion bekwaam. Later sloeg ik in gelijke stand beginselvast remise af want met TPP tegen TLP en een hoop pionnen op het bord zat er nog alle leven in de partij. Daarna nam ik echter te veel risico en stond minder toen Albert weer remise aanbood.

Tekst: Michiel Zeevaarder

LSG 6 LSG 5 ½ – 7½
RAG de Graaff (z) Michael Kubbenga (w) 0 – 1
Michiel Zeevaarder Albert van Os ½ – ½
Vincent Schenkelaars Johan Stins 0 – 1
Chris de Weert Wim Zwinkels 0 – 1
Jaap Beetstra Wybe Evenhuis 0 – 1
Ivo Schoonman Bart van den Bosse 0 – 1
Joris Kuipers Frank Korving 0 – 1
Daan Vernooij Jan Verheijen 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*