LSG 5 nog steeds ongeslagen

Gebrek aan wedstrijdformulieren, verkeerd ingestelde klokken, late afmeldingen wegens ziekte, geklaag over de opstelling. Dan zit het je zeker niet mee als beginnend teamleider. Gelukkig kwam het allemaal goed. En na de wedstrijd was ik natuurlijk weer de gevierde man. Een winnende coach heeft tenslotte altijd gelijk. Dat ik ook nog eens snel remise gaf in goede stelling werd zelfs toegejuicht. Dat zou het verslag alleen maar ten goede komen. Nu kon de teamleider zich de rest de avond zich volledig richten op de overige borden. Twee keer moest er worden ingegrepen, met het gewenste resultaat als gevolg.  Dat dan weer wel.

Bart viel in en overwon. Zijn tegenstander gaf de kwaliteit onder de veronderstelling dat hij compensatie had, maar Bart tikte het netjes uit. Wybe maakte het vooral spannend door met zeer weinig tijd op het nippertje remise aan te bieden. Wybe meende nl er nog 15 minuten bij te krijgen na de 40ste zet. Met nog 1 seconde op de klok (voor Wybe) nam zijn tegenstander het aan.

Rick scoorde een pion, zijn tegenstander spartelde nog lang (ze waren als laatsten klaar), maar Rick won natuurlijk wel. Arthur had een forse sprong omhoog gemaakt mede door de ziekenboeg. Op bord 2 maakte hij de hoog gespannen verwachtingen volledig waar. Nadat zijn tegenstander ten onrechte het centrum opblies, plaatste hij een batterij op de lange diagonaal en won vervolgens snel in de aanval.

 Coenraad vond dat zo hij slecht stond dat hij geen remise mocht aanbieden. Gelukkig bood zijn tegenstander spontaan remise aan. Daar hoefde Coenraad natuurlijk niet lang over na te denken.

Henk verloor een pion maar toonde daarna veerkracht. Met creatief spel voorkwam hij de nederlaag. Daan verloor. Hij had daar zelf een mooie bewoording voor die ik hier maar niet zal herhalen.

Het eind resultaat: 5-3 voor LSG 5 (tegenstander was de Zwarte Pion).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*