LSG 5 doet verslag!

LSG5 wint! Aangezien dit de eerste update is van het seizoen over de prestaties van LSG 5, ook meteen maar even een korte samenvatting hoe de vorige wedstrijden zijn verlopen.

Door: Johan Stins
Met een groot elo verschil dit jaar tussen LSG4 en LSG5 lukte het dan ook niet om LSG4 een pootje te lichten in de eerste ronde. In de tweede ronde wonnen we netjes van het op papier zwakste team van de promotieklasse: Oegstgeest 3. Tegen Leithen was de bedoeling dat de topborden stand zouden houden en de onderste borden zouden winnen. Helaas beiden lukten niet met een grote nederlaag als gevolg.
Vrijdag 10 feb mochten we aantreden tegen de Zwarte Pion die goed bezette topborden had, maar wij konden echter bogen op een elo overwicht op de lagere borden. Het helpt natuurlijk ook als de sterkste speler van je tegenstander er niet bij is maar dan nog.
De openingsfase was duidelijk voor de Zwarte Pion. Alleen Rens kwam goed uit de start blokken bij ons. Zelf gaf ik een kwaliteit weg, Wybe won dan wel een kwaliteit, maar had een zetje gemist en kreeg al gauw een daverende aanval over zich heen. En naast mij op bord 1 zat Jaap te zweten om de activiteit van zijn tegenstander te neutraliseren. Alle andere borden waren nog in evenwicht.
Later op de avond begon de contouren van een overwinning zich wel af te tekenen. Rens speelde met 2 dames, Jaap had een pion meer in toreneindspel en ging bewijzen dat niet alle toreneindspelen remise zijn, Wybe bleef gewoon staan en zijn tegenstander miste een zeer goede voortzetting. Rick had inmiddels een licht bedenkelijke stelling omgetoverd naar veelbelovende stelling. Don had inmiddels een kwaliteit ingeleverd en leek echt verloren te staan, maar Vincent had een prettig plusje en Michel stond gewoon een gezonde pion voor. Zelf had ik de stelling dichtgeschoven en leek mijn tegenstander weinig met zijn kwal extra te kunnen doen.
Met nog weinig tijd op de klok en geen winstplan besloot mijn tegenstander toch mijn remise aanbod te accepteren. Jaap won inderdaad op een fraaie manier. Vincent bewees daarentegen dat veel toreneindspelen wel remise zijn. Don verloor dan ook, maar Rick won. 3-2 voor ons. Rens had wel 1 van dames moeten inleveren, maar stond nog steeds geweldig en met minimaal remise voor Michel leek er geen vuiltje aan de lucht. Michel miste iets en moest dat met een nul bekopen. Gelukkig bleef Wybe solide verdedigen en besloot zijn tegenstander met weinig tijd op de klok remise aan te bieden. Inmiddels was ook duidelijk dat Rens ging winnen en dus daarmee konden we de tweede overwinning van het seizoen noteren: 4 1/2 – 3 1/2.
LSG 5 De Zwarte Pion 1 Uitslag
J.W.F. van der Heijden 1851 J.J. den Breejen 1958 1 0
J. Stins 1809 J. van Hal 1941 ½ ½
W. Evenhuis 1812 W.C.E. Welch 1857 ½ ½
R. Minnema 1861 M.L.N. van der Ploeg 1752 1 0
R.H. Derksen 1839 W.M. Rosdorff 1765 1 0
D. van den Biggelaar 1753 T. Albregtse 1699 0 1
V.F. Schenkelaars 1776 R. van den Aardweg 1751 ½ ½
M. Hubert 1770 W.F. van Randen 1816 0 1
4.5 3.5

1 reactie op “LSG 5 doet verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*