LSG 4 redt de eer en helpt Oegstgeest 1

Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden tegen het 1e van Krimpen a/d IJssel. Voor ons stond alleen de spreekwoordelijke eer op het spel, maar Krimpen kon nog kampioen worden. Dan moet Oegstgeest 1 verliezen of gelijk spelen. In het laatste geval dient Krimpen dan met 6-2 te winnen. Dat begon voor hen niet goed.

Johan Stins bracht ons namelijk op voorsprong. Daarna kwam Krimpen wel terug. Marcel de Jeu en Marco de Mooij verloren met tussendoor een remise van Frans Erwich. Daarna bracht Peter Passenier de stand op gelijke hoogte door te winnen. Een 6-2 was dus voor Krimpen niet meer mogelijk. Henk van der Scheer veranderde daar niet veel aan door remise te spelen maar Daan Binnendijk wel door te verliezen. Jan Hellenberg wist na uren verdedigen te winnen van een FM. Het leek alsof zijn tegenstander een pion weggaf in het eindspel maar dat bleek niet zo te zijn. Het pionnetje was giftig en de stand was gewoon remise, maar een foutief stukoffer werd handhandig door Jan afgestraft. Wel raar wat er bij een 4-3 voorsprong geen remise wordt aangeboden, maar dat bleek achteraf ook niet voldoende te zijn voor Krimpen, daar Oegstgeest 4-4 gelijk had gespeeld. Achteraf nog met zeven man uit het 2e, 3e en 4e wezen eten bij Woo Ping. Daar kwamen we Oegstgeest 1 tegen. Hen nog gefeliciteerd.

Verslag: Jan Hellenberg

9 reacties op “LSG 4 redt de eer en helpt Oegstgeest 1

 1. LSG 4 degradeert naar de PK LeisB en Philidor 2 promoveert naar de 3e klasse KNSB… dat zal de conclusie van de competitieleider van de LeisB zijn… tenzij er net als een paar seizoenen geleden OEW zich terugtrekt uit de promotieklasse en verder gaat in de 3e of 4e klasse (voor zover ik de reglementen goed begrijp)

    • Dergelijke conclusies kun je wel trekken Daan en Eric… de vraag blijft openstaan: wanneer gaan de LeisB en de HSB samen?… ik ben er geen voorstander van, maar als het moet dan moet het maar

     • Marcel, ik heb je eerste reactie nog een keer gelezen, maar begrijp hem waarschijnlijk nog niet helemaal. OEW heeft 1 team in de 4e klasse van de LSB.

      Wat betreft de fusie van de HSB en LeiSB: dat lijkt mij juist een uitstekend plan!

      • Je moeten even terug naar de LeisB-site met de promotieklasse 2012/2013. Daar eindigde OEW op de 3e plek met bekende namen als Wessel Bragaar, Alexander Polak, Pieter Pouw en Maarten van Harten. Deze jongens stopte het seizoen er op of ging naar de senioren van LSG of Philidor. Er kwam dus een extra plaats vrij in de promotieklasse seizoen 2013/2014 (dus niet komend seizoen. Duidelijk nu Eric?

       • Het komt ook voor dat een complete vereniging binnen de LeisB zich opheft zoals Katwijk een aantal jaren geleden. Dan komen er ook plaatsen vrij.

        • Dat is inderdaad mogelijk. Daarom zou het juist goed zijn als de LSB en de HSB zouden fuseren. Dat zou de gehele competitie ten goede komen, zowel t.o.v. de huidige LSB competitie als de huidige HSB competitie.

         De reisafstand hoeft hierin geen belemmering te zijn. Vanuit Leiden is De Haag niet veel verder dan Aalsmeer, bijvoorbeeld.

         De huidige verdeling in kleine regio’s stamt nog uit de tijd dat de fiets het belangrijkste vervoermiddel was.

 2. Jan, van harte gefeliciteerd met je uistekende score in deze competitie!

  Met een TPR van 2231, 100% opkomst en vooral de overscore van 3,1 punten (W-We) ben je relatief de beste LSGer van dit seizoen.

  Onder meer een remise tegen IM Fred Slingerland en een winst op FM Harold van Dijk, klasse!

  Ik ben ook nog wel benieuwd naar de zetten van je winstpartij in de laatste ronde – als je mij de zetten mailt, dan zet ik de partij in het ledendeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*