LSG 4 ontsnapt aan nederlaag

In de promotieklasse leek LSG 4 gisteravond tegen concurrent Philidor 2 geruime tijd met grote cijfers te gaan verliezen. Toen er al een 2-0 achterstand op het scorebord stond, waren er twee zeer slechte stellingen en maar weinig echte lichtpuntjes op de overige borden terug te vinden.

Toen de twee zeer slechte stellingen van Marco de Mooij en Aart van der Peut onverwacht twee halfjes opleverden ontstond er toch nog een beetje hoop op een goede afloop. Een beetje, want het grootste voordeel was een pluspion in een dubbel-toren eindspel bij Folkert Jan Geertsma (4-3 pionnen op de zelfde vleugel). Arjen van Benthem was bang dat dat eindspel geen winst zou gaan opleveren en ging over op “alles of niets”. Kort nadat Folkert wel het volle punt binnen haalde werd het helaas niets.
Daarmee was het 4-2 voor Philidor 2.
In de slotfase sloegen Ernst Gevers en Marcel de Jeu hard toe in een hun eindspelen. Bij Ernst was de naar d2 opgerukte zwarte koning in het eindspel Toren + Paard tegen Toren + Loper met beiden vijf pionnen beslissend en Marcel toonde aan dat ook eindspelen met lopers van ongelijke kleur met voor beide spelers evenveel pionnen te winnen zijn.
Dankzij het 4-4 gelijke spel zijn de titelkansen nog altijd in eigen hand.

1 reactie op “LSG 4 ontsnapt aan nederlaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*