LSG 4 moet kinderchampagne voorlopig in de koelkast zetten

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor het vierde er één geweest om snel te vergeten. In het Denksportcentrum waar liefst 6 teams van LSG thuis speelde werd er kansloos verloren van DSC 3 met 1,5 – 6,5.

We waren ook deze ronde weer compleet waardoor Alisha de kans werd geboden het eens te proberen in de 2e klasse waar LSG 2 een invaller zocht voor de thuiswedstrijd tegen DSC 2. Een fraai debuut in de 2e klasse voor Alisha door een zeer knappe overwinning met zwart op Martine Middelveld die op de getalsladder Elo toch zo’n 400 puntjes meer heeft. Van harte Alisha! Aangezien ook het derde tegen DSC (4) speelde konden we wel spreken van een echte massakamp over 24 borden.

Nyuk Lyn kreeg op bord 8 een draak voorgeschoteld wat een loeischerpe stelling opleverde. Ik dacht nog gunstig dat mat zetten kunnen we wel overlaten aan de jeugd tenslotte. Zijn tegenstander bleek net iets doortastender waardoor hij de aanval overnam en de witte koning geen kans liet (0-1).

De tegenstander van Nyuk-Lyn is aan het denken hoe hij verder moet gaan.

Ernst aan bord 1 kreeg een gambietje voorgeschoteld, nam het niet aan en leek optisch een leuke speelstelling te hebben. Beide heren waren echter zeer voorzichtig aan het opereren en na wat heen en weer geschuif werd tot remise besloten (0-5–1,5).

Robert, met zwart aan bord 5, had duidelijk maar voor 3 rijen betaald waardoor er wat passief op de onderste rijen werd gemanoeuvreerd. De witten stukken kwamen als een tsunami de zwarte stelling binnengedrongen en opgave was onvermijdelijk (0,5-2,5).

Stefan aan bord 4 had in de opening veel tijd nodig om het juiste plan te vinden. Net op het moment dat ik dacht dat wit een zeer kansrijke stelling had waarbij de koning van zijn tegenstander wat op de tocht stond kwam er een mindere zet onder tijdsdruk waardoor zijn tegenstander de dames kon ruilen en een gewonnen eindspel overhield (0,5-3,5).

Stefan aan bord 4 met naast hem Eelco en Linda

Linda had op bord 2 de gehele partij een prettige stelling met een duidelijk ruimtevoordeel. Het koste wel veel tijd om het initiatief te behouden. In tijdnood ging Linda voor een pionwinst maar dit bleek teveel van goede. Zwart kreeg tegenspel tegen de witte koning die werd opgejaagd waarna mat niet meer te voorkomen was (0,5-4,5).

Timo verloor op bord 6 2 pionnen in het middenspel maar wist de zaken nog wel zo complex te maken dat het lastig bleef. Zijn tegenstander verdedigde het onder tijdsdruk echter vakkundig waardoor de materiaalachterstand uiteindelijk de doorslag gaf (0,5-5,5).

Chi Yun had op bord 7 een spannende partij. Ondanks korte rokade kwam hij met g5 op de proppen dat voor beide partijen leuk spel opleverde. Na een langdurige strijd moest Chi Yun helaas toch zijn meerdere erkennen (0,5-6,5).

Wedstrijd dus allang verloren maar de laatste wedstrijd was toch vooral nog van belang om wel de massakamp van DSC te winnen. In een rustige partij kreeg ondergetekende een wat prettiger spelend eindspel dat langzaam maar zeker werd gewonnen. De tegenstander had nog een geinige truc bedacht meer die kon weerlegd worden waarmee de eindstand werd 1,5-6,5.

Felicitaties aan Delft voor deze fraaie verdiende overwinning. We zullen leren van de gemaakte fouten, om te beginnen het nooit meer afstaan van Alisha, en sterker terugkomen!

tekst:Eelco Kuipers

Volledige uitslagen:

LSG 4 DSC Delft 3
Gevers , E. (Ernst) 1995 Oranje , R. (Richard) 2102 z-w ½ – ½
Jap tjoen San , L. (Linda) 2064 Barendse , T.J.M. (Ted) 2045 w-z 0 – 1
Kuipers , E.F. (Eelco) 2322 Kortis , W. (Wim) 2137 z-w 1 – 0
Vleming , S. (Stefan) 1654 Kumar , A.G. (Ashwin) 0 w-z 0 – 1
Straver , R. (Robert) 2131 Zandwijk van, J.P. (Jan-Peter) 2033 z-w 0 – 1
Yeh , T. (Timo) 1741 Buzing , P.C. (Pieter) 2022 w-z 0 – 1
Cchung , C.Y. (Chi Yun) 1889 Lode , P. (Peter) 1886 z-w 0 – 1
Cchung , N.L. (Nyuk Lyn) 1769 Gosliga van, J.S. (Jouke) 1821 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1946 Gemiddelde Rating: 2007 1½-6½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*