LSG 4 – LSG 6

De eerste wedstrijd van het seizoen ging, weinig verbazend, vlot verloren. Eerst Joris, toen RAG, toen Daan en Michiel, al na een uur of twee stond het 4-0. Dat er een paar blunders aan te pas kwamen, tsja, het waren wel wij die blunderden oftewel iets belangrijks niet zagen dat onze tegenstander wel zag.

Aan de overige borden moest het vierde harder werken. Vincent heeft als enige ervaring kunnen opdoen met de tien-seconden-fase maar stond toen helaas al te slecht om er nog een halfje uit te kunnen peuren, Ivo haalde die fase niet.

Chris en Koen wisten voor die tijd al remise te maken zonder in echte problemen te zijn geweest. Goed werk, mannen, en dank je wel, want vooraf was 8-0 vanwege het verschil in Elo-noteringen toch een beetje een vrees.

De blijvers in het zesde zijn Michiel, Vincent, Chris en Jaap Beetstra, voor wie Daan inviel. Met RAG, Ivo, Joris en Koen erbij doen we gewoon mee in de handhavingsklasse, zoals het vierde leuk begonnen is in de promotieklasse. Prettige voortzetting gewenst, o vierde!

LSG 4 LSG 6 7 – 1
Arjen van Benthem (z) RAG de Graaff (w) 1 – 0
Quirinius van Dorp Michiel Zeevaarder 1 – 0
Ernst Gevers Vincent Schenkelaars 1 – 0
Folkert-Jan Geertsema Chris de Weert ½ – ½
Marcel de Jeu Ivo Schoonman 1 – 0
Coenraad Spaans Koen van Lankveld ½ – ½
Marco de Mooij Joris Kuipers 1 – 0
Aart van der Peut Daan Vernooij 1 – 0

Tot zover het ontvangen verslag van Michiel Zeevaarder. Een visie op de wedstrijd van het vierde heb ik nog niet gezien. Daarom maar even een aanvulling van ondergetekende. Volgens mij wordt met name Vincent te kort gedaan. Hij stond misschien wel slecht, toen de tijd voor zowel hem als Ernst begon te slinken, maar het was Ernst die de fout in ging. In de slotstelling stond Vincent toch echt een pion voor en was er niet veel aan de hand. Gezien de reaktie van Ernst had ik ook sterk het vermoeden dat hij opgelucht was dat hij “op tijd” had gewonnen. Kortom LSG 6 er zit meer in. Kom op en val onze concurenten vooral lastig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*