LSG 4 kansloos ten onder tegen HWP Haarlem 2

Namens Robin Schenkelaars

LSG 4 heeft een moeizaam begin van het seizoen. In de eerste twee rondes moesten we gelijk tegen de teams die op papier het sterkst waren. Bij aanvang van de wedstrijd tegen HWP Haarlem 2 waren de verwachtingen dan ook niet al te hoog gespannen, zeker niet omdat we onze drie sterkste spelers miste. Folkert zat in het buitenland, Adinda moest invallen in LSG 3 en Timardi kon niet spelen. Met een verzwakt team kwamen we dus aan in Haarlem.

We waren, zoals uiteindelijk bleek, inderdaad de zwakkere partij. Als eerste waren de invallers klaar. Ivo en Colin hadden veruit het grootste niveauverschil en werden door hun tegenstanders overmeesterd. Colin kreeg problemen, doordat al zijn stukken elkaar moesten blijven dekken, waardoor de verdediging uiteindelijk brak en Ivo verloor materiaal en werd midden op het bod mat gezet. Ook Daan wist niet te winnen, waardoor we al snel een 3-0 achterstand hadden. Bob had meer geluk. Hij kreeg een ongelijk loper eindspel met torens. Door de ongelukkige positionering van zijn koning stond zijn tegenstander een stuk beter. Deze zag dat echter niet en nam remise aan. Ook Henk speelde remise, waarmee we op 4-1 kwamen.

Toen ook Evert remise aannam na een partij waarin beide spelers goede kansen hadden, wisten we dat we verloren hadden. Daar kwam tot overmaat van ramp bij dat Rick in een compleet gewonnen dubbel toreneindspel een röntgenaanval miste, waardoor hij verloor. Als laatste was ik nog bezig. Mijn partij was een lijdensweg. Uit een afruilvariant van het Slavisch kwam ik in een stelling met een hele zwakke c-pion terecht. Ik speelde echter in tijdnood een hele dreigende zet die mijn tegenstander duidelijk niet gezien had, want hij dacht direct 20 minuten na, kwam net als ik in tijdnood en besloot uiteindelijk zetten te herhalen. Stockfish gaf later aan dat hij compleet gewonnen stond, maar de manier waarop wit had moeten spelen was best eng en niet gemakkelijk te zien. Ik kwam dus goed weg. Het team verloor zoals verwacht met redelijk dikke cijfers: het werd 6-2. Gelukkig hebben we nu de sterkste teams gehad, dus de verwachting is dat het naarmate het seizoen vordert beter zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*