LSG 3 – Voorschoten 2

Op 11 februari speelden wij de thuiswedstrijd tegen Voorschoten 2. Zij stonden 1 matchpunt en 1 bordpunt op ons voor.

Adinda zette ons op voorsprong door van Luuk Weidema te winnen met zwart. Ondanks zij volgens haar zeggen vreselijk uit vorm is won zij onverwacht snel en soepel na 20 zetten.

Andres verdubbelde de voorsprong door van Henk Schouten te winnen met zwart. Na de 13e zet van Henk kon hij een koningsaanval beginnen. Henk moest een loper tegen 2 pionnen geven om mat te voorkomen. Toen dameruil verplicht was om wederom mat te voorkomen gaf Henk op.

Albert verloor daarna helaas met wit van Bert Houweling.

Jorgen won daarna met wit van Carsten van der Hoeven nadat Carsten op de 11e zet een kwaliteit weg blunderde. Jorgen kreeg wel daardoor een ontwikkelingsachterstand en een koningsaanval over zich heen. Echt gevaarlijk werd het niet. Toen zijn tegenstander ook nog een stuk weggaf was het over.

Reinier kwam goed uit de opening met zwart tegen Roderick van Kempen en kon lang rokeren zonder problemen. Hij won een kwaliteit 1 zet te laat, waardoor hij niet meer kon winnen. Remise dus.

Marcel won daarna met wit van Benjamin Brandt en beide punten waren daardoor binnen. Na zijn verdwenen openingsvoordeel kon hij door aarzelend spel van Benjamin die opzadelen met twee zwaktes. Na wederzijdse tijdnood werd de 41e zet gehaald met een gewonnen eindspel.

Bernard kwam met zwart in een Maroczy met zwart tegen Igor Damen een minder midden- en eindspel terecht met een pion minder. Gelukkig kon hij het toreneindspel met beide 2 torens remise houden.

Jan kwam slecht uit de opening tegen Marcus Driessen en stond snel verloren. Hij verdedigde zich wel een tijd goed, maar een paar kansen op remise werden niet gezien. Na een hele tijd in tijdnood te zijn geweest gaf hij een stuk en daardoor de partij weg.

Namens Jan Hellenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*