LSG 3 overtuigend langs ENPS

En hier nog een nagekomen verslag van de wedstrijd van LSG 3. Door een nette overwinning tegen ENPS uit Amsterdam is er weer aanlsuiting gevonden met de top en bezet LSG nu de derde plaats in 3C.

Quirinius won aan bord 1 met een trucje een pion, maar zijn tegenstander maakte er een tactische strijd van en daardoor werd het nog een beetje spannend, hoewel alleen optisch. Maar uiteindelijk bleek de toren van Quirinius in het eindspel het paard van de tegenstander (met een elo van 2179) duidelijk de baas.

Frans stond aanvankelijk wat minder, maar met actief spel knapte zijn stelling zienderogen op. Hij kwam steeds beter te staan en in het eindspel waren zijn sterke toren waren de tegenstander te machtig.

Ook Ernst stond minder, maar zijn tegenstander was maar al te eager om in een wat betere stelling remise op te eisen wegens drie keer dezelfde stelling. Volgens Ernst was er nog geen sprake van drie keer dezelfde stelling, maar hij nam het verkapte remiseaanbod wel aan.

Marcel Wubben bouwde in het Grunfeld Indisch een sterk centrum op ten koste van het loperpaar. Zijn tegenstander had echter ook 2 zwakke pionnen. Even later won Marcel 2 torens voor een dame. Zijn stukken beheersten bijna het hele bord en hij won 2 pionnen. Toen overzag zijn tegenstander in tijdnood ook nog een matje.

Henk kwam beter te staan na een passieve verdediging van zijn tegenstander. Hij stond optisch beter, maar zijn opponent deed vervolgens een aantal sterke zetten. Toen koos Henk eieren voor zijn geld en pleegde een loperoffer dat eeuwig schaak garandeerde.

Martin verdedigde zich na een schijnoffer van zijn tegenstander niet optimaal en moest vele tientallen zetten zwoegen om remise te maken. Dat lukte met hulp van zijn tegenstander uiteindelijk.

De tegenstander van Adinda ging in de opening al lelijk in de fout. Adinda won een dame en een stuk tegen twee torens, maar de koning van de tegenstander stond nog altijd lelijk op de tocht en dat brak hem snel op. Eén van Adinda´s kortste winstpartijen in de KNSB, 21 zetten, en de laatste 5 zetten hadden niet eens meer gespeeld hoeven worden

Marcel de Jeu speelde in een iets mindere stelling net niet actief genoeg en verzwakte zijn koningsstelling enigszins. Zijn tegenstander, een invaller, maar op rating 3e van ENPS, profiteerde daar optimaal van. Hij leverde een vlekkeloze partij af een won met een doorslaande koningsaanval.

LSG3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*