LSG 3 houdt het voor gezien

We hadden nog een sprankje hoop, maar dat werd de grond in geboord door een onnodige 4,5 – 3,5 nederlaag tegen Charlois Europoort 2. Het gedeelte na de wedstrijd maakte echter veel goed. Bij een van de spelers thuis werd nog lang geschaakt. Dat moest wel wilde je aan je schaakmeters komen, want er was maar 1 bord en een schaakklokje uit 1912.

Voor de verandering eerst maar eens de uitslagen:

1. Schroer,M.J.(Marcel) 2082 Roosendaal,C.S.V.(Chris) 2117 0 1
2. Drunen van,K.(Kees) 2170 Termeulen,A.(Albert) 2165 1 0
3. Leer,J.M.(John) 2004 Hof van ’t,E.C.(Eric) 2049 1 0
4. Middelkoop,M.(Mathieu) 2112 Straver,R.(Robert) 2110 1 0
5. Ouden van den,L.J.F.(Lendert) 1989 Fructuoso van der Veen,V.A.(Vincent) 2153 0 1
6. Kouwenhoven,A.(Arjen) 1992 Gevers,E.(Ernst) 2050 ½ ½
7. Smits,E.D.(Eduard) 1813 Dorp van,Q.T.(Quirinius) 2095 0 1
8. Wiering,J.(Jelle) 1969 Wubben,M.(Marcel) 2060 1 0

Waarom was het onnodig? Op het bord van Van ’t Hof, een van onze puntenmonsters dit seizoen, stonden we +3 en deze eindige toch in 0-1 voor Charlois. Ook Albert heeft een lange tijd zicht gehad op een remise (en wellicht zelfs meer op bepaalde momenten na een wat hachelijke opening). Ach, gezien de andere uitslagen in klasse 3E maakte het allemaal toch niet zoveel meer uit. WSC wordt kampioen en dat is volledig verdiend.

Na afloop was het een combinatie van 4 tegen 4 achter 1 bord. Dan weer met consultatie, welke er vooral bestond uit het zoveel mogelijk misleiden van de tegenstander met incorrecte varianten en oordelen, dan weer zonder consultatie, welke echter met kuchen en drukke armgebaren ook na te bootsen is. Vervolgens nog een tijdje ‘winnaar blijft zitten’, maar toen zowel het bier en de wijn op was, vond de groep piranhas het mooi geweest.

Wat niet onvermeld mag worden zijn onze 3 overwinningen. Stuk voor stuk van grote klasse.  Vincent speelde een modelpartij met een breek in het centrum en aanval op de zwarte koning met zware stukken. Chris speelde een modelpartij maar ik heb geen idee hoe het ging. Aan sommige modellen kun je nou eenmaal uitsluitend denken zonder er ooit aan te komen. Quirinius offerde kort na de opening een stuk voor 3 pionnen en aanval. In het model zat een klein foutje in de zin dat tegen het einde hij het zichzelf nog ingewikkeld maakte, maar de zege leek nooit echt in gevaar te zijn.

De remise van Ernst ‘kon niet anders’, de nederlagen van Wubben en ondergetekende waren niet zo heel interessant. Maar wanneer is een nederlaag dat wel? Ja, die van Duitsland in ’45, maar meer ken ik er niet.

 

1 reactie op “LSG 3 houdt het voor gezien

  1. Tja, helaas verloren. Maar daar stonden dan wel een paar aangename zaken tegenover! Om te beginnen de prachtige en makkelijk te vinden locatie met ruime parkeergelegenheid vlak voor de deur (en niet duur!). Toen we aankwamen heerste de speelzaal al een prettige en rustige sfeer. Niet die rommelige chaos waarbij er van links en rechts nog allerlei materiaal, tafels en stoelen bijeen gescharreld moet worden, wat je ook wel eens aantreft. Geurige verse koffie tegen een vriendelijk prijsje en een uitgebreide sortering aan etenswaren voor een snelle of wat uitgebreidere lunch. De opvallend gezellige bar lag gelukkig op slechts een paar stappen afstand van de borden en kon betreden worden via de handig klapperende tussendeur, waarbij scharnieren zo’n vrolijk piepgeluidje lieten horen. Dat was dus allemaal prima in orde. Alleen mijn spel was volstrekt waardeloos, bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*