LSG 3 Herbstmeister!

Door de 5-3 overwinning op Caïssa 5 is LSG 3 de trotse lijstaanvoerder van poule 3E na 5 wedstrijden. De spelers kunnen tijdens de kerstdagen rustig herstellen van de diverse pijntjes die zijn opgelopen gedurende het seizoen om zo weer volledig fit de 2e helft van het seizoen af te maken.

De wedstrijd tegen Caïssa 5 begon voor ons zonder de vooraf ingehuurde non-playing captain Eric omdat deze alsnog op het laatste moment moest invallen in het 2e voor Alexander die nog zat te wachten op zijn bestelling bij de spare ribs express. Volgende tegenvaller was dat er ook bridgers in het denksportcentrum aanwezig waren die tamelijk luidruchtig waren, dit zou een logisch gevolg van de gemiddelde leeftijd kunnen zijn overigens.

De wedstrijd begon om 13.00 keurig met de standaard openingsteksten maar dit maal ook met het uitprinten en juist afsnijden van de bridge-indeling. Al snel leek het op een aantal borden goed mis te gaan. Zelf stond ik op bord 1 vrij snel duidelijk minder maar dat viel nog in het niet bij de borden 2 t/m. Zo leek me de tegenstander van Albert na Bb6 onmiddellijk te kunnen winnen met Rxc3, kwam Jan onder grote (tijds)druk te staan, nam Q snel afscheid van zijn dame en raakte Ernst op zet 2 per ongeluk zijn f-pion aan. De partij van Marcel moest toen nog beginnen vanuit een merkwaardig gemanoeuvreer in het begin. De lichtpuntjes in de vorm van prettige stellingen hadden we bij Robert en Vincent op bord 7 en 8.

Ik kreeg vrij snel remise aangeboden maar gezien de andere borden en omdat ik van mijn team heb begrepen dat elo-punten heel belangrijk zijn speelde ik stoïcijns door. Jan Verloor een pion en vrij snel daarna de partij waarmee de 0-1 een feit was. Robert trok de stand gelijk door de tegenstander keurig onder druk te houden waar hij in tijdnood niet meer uitkwam 1-1. Vervolgens was het de beurt aan Vincent die met zijn bekende solide spel wel raad wist met het voor hem onbekende Bf5 in de opening van zijn tegenstander 2-1. Vincent keurig op 4 uit 4! Nog steeds zag het er overigens moeizaam uit allemaal al was de stelling op bord 1 inmiddels wel opgeklaard en leek zwart daar de betere kansen te krijgen. Toen de rookwolken waren opgetrokken bij de partij van Marcel zag ik een eindspel met een kwaliteit meer wat genoeg bleek voor de overwinning 3-1. Vervolgens was het de beurt aan Albert in een uiterst ingewikkelde stelling, die zwart dus in zijn voordeel had kunnen beslechten zoals eerder beschreven, het punt drukte. Zijn tegenstander kwam enorm in tijdnood wat de stelling duidelijk niet kon hebben 4-1. Op bord 1 was er op dat moment een toreneindspel met een pion meer voor zwart ontstaan. Redelijk makkelijk gewonnen maar er moest wel tempo worden gemaakt wat de voetbal wacht tenslotte niet. Uiteindelijk net op tijd was het punt binnen 5-1. Aangezien ik van de laatste 2 partijen het einde niet meer heb gezien kan ik slechts melden dat beide heren hebben gestreden tot het eind maar het niet mocht baten. Eindstand 5-3 derhalve.

De koppositie is in handen heren hulde! De uitslagen:

T LSG 3 2098 Caissa 5 1944 5 3
1. Eelco Kuipers 2315 Olaf Ephraim 1937 1 0
2. Albert Termeulen 2089 Angelo Spiler 2064 1 0
3. Jan Hellenberg 1934 Martijn Miedema 1942 0 1
4. Quirinius van Dorp 2126 Annemarie Volkers 1891 0 1
5. Ernst Gevers 2028 Jos van Ommeren 1963 0 1
6. Marcel Mol 2057 Lance Oldenhuis 1952 1 0
7. Robert Straver 2112 Wim Nijenhuis 1890 1 0
8. Vincent Fructuoso van der Veen 2125 Kees Sterrenburg 1916 1 0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*