LSG 3 – DSC 2

Enigszins verkouden na een gezamenlijk ski-uitje in de Italiaanse Alpen traden we in het gezellig drukke denksportcentrum aan tegen DSC 2 om onze kampioensaspiraties luister bij te zetten. Afzeggen was geen optie en we kwamen aldus in volle sterkte op. Ook DSC 2 kwam in de sterkste opstelling van het seizoen met een licht ratingoverwicht.

Q. had zijn dag niet en vergaloppeerde zich met wit in een lichtheid van stukkencombinatie (0-1).

Linda speelde een erg goede partij en rolde haar tegenstandster mettertijd op. Een Siciliaan waarin op het juiste moment a4 werd gespeeld en elke vervolgoptie voor zwart onaantrekkelijk leek en later in het café bleek. (1-1)

Eelco speelde een typische Eelco-partij (er staat dan altijd een pion op c6) en wachtte op het moment waarop de tegenstander blunderde, hetgeen geschiedde. (2-1)

Reinier beweerde het zijn tegenstander lastig te hebben gemaakt, waarna hij door een zet c4 zijn stelling op blies. Hubris, nergens stond hij beter en zijn opponente heeft gewoon een goede partij gespeeld. In een Benoni verklapte hij later in het café tegen Edwin en Arthur zijn gedachte, nl. dat in essentie de wit-veldige loper het belangrijkste stuk was als je maar geneigd was out-of-the-box te denken. Die blikken.. (2-2)

Patriek speelde tegen een 2200-speler aan bord 8 en miste op enig moment de remiseweg, omdat hij in dit geval (paard-pionneneindspel) vooral aan activiteit dacht van zijn paard en minder aan die van zijn koning. (2-3)

Robert had zo’n partij als Reinier, maar het verschil is dat Robert van meet af aan doorkreeg dat zijn tegenstander hem langzaamaan overspeelde en dit lijdzaam doch strijdend onderging. (2-4)

En dan hebben we er nog 2: Ernst en Eric

Ernst heeft de krijger/teamplayer-award deze ronde gewonnen door te vechten tegen een sterke tegenstander in een op het oog nagenoeg verloren stelling met ingewikkeldheden en vernuft de spanning terug te brengen (3-4).

Toch moet hij deze prijs delen met Eric die als enige zo beleefd was geen hand te schudden met zijn tegenstander vanwege aanstekelijk risico om vervolgens 5 uur lang tegenover elkaar te zitten en meer dan 100 zetten uit te wisselen, waarvan de laatste 30 zeker op zwetend increment. Tot diep in de avond sprak allround extern captain hulde over de verbetenheid waarop Eric zet na zet de beste zet wilde vinden, hoewel dit steeds niet lukte, terwijl 30 mensen een oe of een aa lieten horen, waaruit hij dan, naast het vinden van de beste zet moest overpeinzen wat hij dan gemist had. Uiteindelijk had Eric veel gezien en soms ook iets gemist en moet niet worden vergeten dat de tegenstander zich ook gewoon heel sterk verdedigde en met een eeuwig schaakcombinatie een einde maakte aan wat een martelgang begon te worden. (3,5-4,5)

We hopen dat Eric snel uit quarantaine komt.

Aan de overwinning van DSC 2 valt niets af te dingen. Beterschap!

Tekst: Reinier Feiner

1 reactie op “LSG 3 – DSC 2

  1. Juistheid van feiten: LSG 3 is NIET op ski-uitje naar Italie geweest! Evt corona besmettingen kunnen dan ook niet terug herleidbaar zijn naar LSG 3.
    Uit het filmpje van LSG 1 blijkt dat het aanwezige percentage medische studenten/personeel wel onnatuurlijk hoger was dan normaal (Bron KC). Er zijn nog geen meldingen van broncontact opsporing onder deze mensen. We kunnen rustig 14-30 dagen in quarantaine afwachten. Gelukkig spelen we eind maart uit, tenzij KNSB anders beslist?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*