LSG 2 terug van weggeweest (2-6)

We zijn terug op niveau. Dat wil zeggen, we spelen weer in de tweede klasse. Op dat niveau valt nog wel iets aan te merken. Maar daar waar we vorig seizoen elke wedstrijd moesten uitleggen hoe wij in vredesnaam met zo’n team gedegradeerd waren, werden we nu gewoon welkom geheten.
De uitslag doet vermoeden dat het tweede een makkelijke middag had, maar niets is minder waar. Toen ik na drie uur langs de borden liep was ik allerminst zeker van de matchpunten.

Alexander was (weer eens) te laat; deze keer gehinderd door de voorspelbare drukte rond de Dam tot Dam loop rond het station en de bussen die als gevolg hiervan hun route hadden aangepast. Maar toen ook hij had plaatsgenomen, ging het op de meeste borden voorspoedig. Alleen bij Stefan maakte ik mij enige zorgen. Stefan zelf blijkbaar ook, want niet veel later ruilde hij wat stukken en kwam in een eindspel remise overeen.

Van de beginfase heb ik niet veel meegekregen. Ik kwam al vroeg op onbekend terrein en had alle aandacht voor mijn eigen partij nodig.

En zo kwamen wij na een uur of drie spelen op een 1,5-0,5 voorsprong. Nieuwsgierig maakte ik een rondje langs de borden. Martin had naar mij idee een prettige plus en ook bij Michiel had ik liever zwart, al ben ik als Frans speler misschien bevooroordeeld. Onderin zag het er minder goed uit. Justin stond slecht. Alexander had een stuk meer, tegen een handvol pionnen, maar zijn stukken zaten nog wat in de knoop. Marcel liet zijn tegenstander zomaar op f2 slaan; een offer dat hij onmogelijk kon aannemen, maar nu moest hij verder met een pion en stelling minder. Linda had een pion geofferd en kreeg hiervoor een sterk initiatief, al baarden mij de elkaar dekkende paarden een beetje zorgen. Objectief had Linda meer dan voldoende compensatie maar toen zij de lichte stukken ruilde, bleef zij in een eindspel een pion achter.

Gespannen volgden Stefan en ik de ontwikkelingen. De partij van Justin bereikte als eerste een climax.

In de tussentijd was Alexander erin geslaagd om zijn stukken in het spel te betrekken en bracht hij de 3,5-0,5 op het scorebord. Marcel was een tweede pion kwijtgeraakt en speelde – tegen beter weten in – nog een paar zetten. Vermoedelijk had ik de partij al opgegeven; en zo dacht zijn tegenstander er ook over. Totdat hij zich realiseerde dat hij het toch allemaal niet zo handig had afgewikkeld. Sterker nog, plotseling resteerde hem niets anders dan een toreneindspel met enkel een randpion: 4-1.

Ook op het bord van Michiel kwam er duidelijkheid, al was daar wel het nodig rekenwerk aan voorafgegaan.

Hoewel Martin al snel beter stond, was hij pas als een na laatste klaar. Zo werd het toch nog een zeer ruime overwinning. Helaas kon Linda het niet bolwerken in een dame eindspel met een pion minder. Zonde van een aanvankelijk goed opgezette partij, maar als zij het ritme hervindt, gaan we nog veel plezier van haar terugkeer beleven.

Het tweede is weer terug in de 2e klasse. Maar het niveau zal nog wel wat omhoog moeten als we bovenin mee willen draaien. Volgende ronde komt het team uit Soest op bezoek en zullen we ons van onze beste kant moeten laten zien.

 

ZSC-Saende 2068 LSG 2 2183 2 – 6
Bark , E.R. (Eric) 2015 Ketel van, R.A. (Raoul) 2248 0 – 1
Galje , H. (Hans) 2083 Roobol , M. (Martin) 2304 0 – 1
Breedveld , A. (Andre) 2009 Blitterswijk van, S. (Stefan) 2327 ½ – ½
Middelhoven , W.H. (Hein) 2117 Wissen van, M.E. (Michiel) 2209 0 – 1
Woudt , E. (Edwin) 2103 Senders , J.B.H. (Justin) 2129 0 – 1
Abcouwer , J.B. (Jan-Bart) 2082 Polak , A. (Alexander) 2134 0 – 1
Tijdeman , F.J. (Frank) 2088 Wubben , M. (Marcel) 2025 ½ – ½
Moes , J.T.W. (Joris) 2043 Jap tjoen San , L. (Linda) 2086 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*