LSG 2, Schaakhuis en Promotie 4 zijn de winnaars

De titel zegt al veel, maar er valt natuurlijk meer te zeggen. Opvallend was dat de bizarre weersomstandigheden voor slechts één afmelding zorgden. De wel aanwezige 39 teams gingen vrijwel precies op tijd van start in wat met name in de A- en de C-groep een bijzonder spannende strijd zou worden.

In alle groepen had de organisatie gezorgd voor een zodanige indeling dat de topteams elkaar in de slotfase zouden gaan treffen. In twee van de drie groepen had dat het gewenste resultaat: spanning tot laatste ronde. Alleen in de B-groep was één team oppermachtig. Schaakhuis won alle wedstrijden en bouwde uiteindelijk een voorsprong op van niet minder dan 7 matchpunten op de nummer twee, Leithen 1. Het was dan ook geen verrassing dat de topscorer in de B-groep ook één van de spelers van Schaakhuis was. Norbert Harmanus scoorde 19 uit 24. De derde prijs in de B-groep ging naar Voorschoten 2 met 16 matchpunten en 56,5 bordpunten. AAS 2 kwam tot het zelfde aantal matchpunten, maar verzamelde 4 bordpunten minder.

In de C-groep was een groot aantal teams aan elkaar gewaagd. Vijf teams kwamen tot 17 of 19 matchpunten. Bordpunten moesten de winnaar bepalen en dat was Promotie 4 met 19 matchpunten en 65 bordpunten, vijf meer dan de belangrijkste concurrent Sassenheim. De derde prijs ging naar Voorschoten 4 met 17 matchpunten en 62 bordpunten. Philidor 4 en Daniël Noteboom bleven hier met respektievelijk 56 en 52,5 bordpunten dicht achter. Topscorer in de C-groep was met grote voorsprong op de rest, de eerste bordspeler van Leiderdorp 2, Joël van der Werf, met 21 uit 23.

Favoriet in A was uiteraard weer het eerste team van LSG. Maar in voorgaande edities was al gebleken dat de concurrentie groot is. Drie ronden voor het einde kwam het tweede team van LSG op matchpunten langszij. Zij maakten met een 4,5-3,5 zege op de “grote broer” de eerder geleden verrassende nederlaag tegen Philidor goed. Met nog drie ronden te gaan leken de bordpunten beslissend te gaan worden. Een halve misstap van LSG 1 tegen WSC 1 bracht hier toch nog verandering in. LSG 2 maakte geen fouten en won dus met 22 matchpunten en 68 bordpunten. Eén matchpunt en een half bordpunt meer dan het eerste. De derde prijs ging naar AAS 1 met 17 matchpunten en 57,5 bordpunten een half bordpunt voorsprong op Promotie. Topscorer in de A-groep was Michiel Bosman met 19 uit 24.
Het winnende team op de foto gezet door fotografe Iris van schaakclub Leithen:

In de excelsheet van Oliebollen 2016-2017 staan alle team- en individuele uitslagen.

Verder nog enkele foto’s gemaakt door ondergetekende (klik op een foto voor een grotere weergave).

3 reacties op “LSG 2, Schaakhuis en Promotie 4 zijn de winnaars

  1. Hulde voor de organisatie / wedstrijdleiding!

    Het was weer een mooi schaakfeest en op naar de HSB versie van dit geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*