LSG 2 KNSB-competitie online

De 7e ronde werd een gelijkspel tegen Spijkenisse 1 en de 8e ronde werd een nipt verlies tegen LOS 1. We staan nu bijna onderaan en hebben alle eersteklassers gehad. De laatste ronde mogen we gelukkig thuis tegen meesterklasser Het Witte Paard uit Sas van Gent.

LSG 2 – Spijkenisse 1

In zijn eerste partij kwam bij Michiel tegen Daniel Zevenhuizen iets uit zijn bullet repertoire op het bord. Er kwam een ongeveer gelijke stelling op het bord. Na een fout van zijn tegenstander won Michiel een pion en in het eindspel won hij op tijd.
In de 2e partij stond Michiel iets beter, maar verloor door een blunder een pion. Gelukkig gaf zijn tegenstander snel daarop een stuk weg, zodat hij deze match met 2-0 won.

Beide partijen van Richard tegen Rick Lahaye gingen gelijk op. Met wit miste hij een kans op groot voordeel, waarna de partij tot het einde op het bord in evenwicht bleef. Rick probeerde nog wat drukken via de klok, maar ook dat bezorgde Richard weinig problemen. Met zwart kwam Richard na een gelijke opening verloren te staan.
In tijdnood van Richard greep Rick nog mis, maar meteen daarop maakte Richard de laatste fout. 0,5-1,5

Jorgen speelde zijn eerste partij in een Engelse aanval tegen Ansh Jakhari van Spijkenisse nog wel een goede partij.
Hij maakte weinig fouten, maar zijn tegenstander helaas bijna helemaal geen fouten. Hij gaf per ongeluk vrijwillig zijn loperpaar op en keek tegen een slechter staand eindspel aan. Dit had hij nog remise kunnen maken, maar in tijdnood taste hij mis in een toreneindspel met veel ver opgemarcheerde vrijpionnen.
De tweede partij verwaarloosde hij het centrum en zijn tegenstander profiteerde meteen met het thematische tijdelijke stukoffer Pf5! in een soort Scheveninger.
De partij was toen meteen uit. (0-2)

Eelke won in zijn match tegen Spijkenisse van Joey Brokaar (1.5-0.5). De 1e partij met zwart kwam hij met voordeel uit de opening. In een poging dit snel te verzilveren ging het mis en kwam hij in een wat mindere stelling terecht. Dat werd remise. In zijn wit partij kwam hij in een Najdorf variant die hij tegen deze tegenstander ook al eens tijdens een kroegloperstoernooi op het bord had. Toen ging het soepel en nu eigenlijk weer. De zwartspeler dacht vooral lang na en kwam toen het er om ging steeds meer in problemen.

Kedem won en verloor een partij van Erik Both en zo werd het 5-5.

LOS 1 – LSG 2

In de wedstrijd tegen LOS speelde Michiel tegen Hendrik de Groot en gek genoeg kwam de opening uit zijn vorige partij op het bord. Hij deed wat raars, waardoor Michiel groot voordeel had kunnen bereiken, maar Michiel deed wat anders. Na een zetherhaling werd deze partij remise.
In de 2e partij had Michiel een pion verblunderd, maar zijn tegenstander deed dit daarna ook (1,5-0,5).

De eerste partij tegen Tjaart Offringa van LOS zat Jorgen niet in de wedstrijd. Hij verloor in de opening in een Najdorf een belangrijke centrum-pion en speelde nog door, maar had een paar zetten later ook meteen op kunnen geven. De tweede partij gaf hij weer snel een pion weg in een soort Benoni en stond verloren na ook nog een keer veel tijdgebruik. De stelling was gelukkig erg gecompliceerd en hij wist twee pionnen terug te veroveren.
Hij stond na het actief opstellen van zijn stukken opeens op +10 en zijn tegenstander gaf dan ook snel op (1-1).

In de wedstrijd tegen LOS verloor Eelke met 0.5-1.5 tegen Erik-Jan Hummel. Met wit kwam een Tarrasch Frans op het bord. Ook al eerder gehad maar nu mishandelde Eelke het voor mijn gevoel. Toen Hummel een pion pakte dacht Eelke dat het bijna over was. Gek genoeg kwam er op dat moment een stukoffer in de stelling wat verbazingwekkend kansrijk was. Sterker nog het won gewoon. Heel makkelijk was het ook weer niet, dus ging het natuurlijk weer fout. Een op het oog potremise toreneindspel speelde Hummel een stuk doeltreffender dan Eelke dus dat leidde tot een 0.
In dit format moet je snel herstellen omdat de 2de partij meteen begint. Dat lukte niet goed en met zwart ontspoorde Eelke zijn Pirc al na 10 zetten. Ook hier kwam weer een kentering en na een zet op 20 stond zwart al weer zo goed als gewonnen. Na een paar niet al te handige zetten was het nog steeds stukken beter voor zwart. De remise was dus nogal prematuur eigenlijk vooral gezien de stand in de wedstrijd. Eelke speelt echter graag in de focus modus (alle info uit alleen de partij in beeld) dus had geen idee hoe het stond. Dat is misschien toch niet heel handig.

Bij Jan ging het tegen Casper Rupert met zwart mis in de opening. Hij kreeg een batterij op f7 te verwerken en vergat dat veld tijdig te dekken. Daarna werd het een slachting. In de tweede partij kwam hij weer onder druk te staan, maar kwam er nu wel uit. Hij dacht nog een pion te winnen, maar dat leverde eeuwig schaak of stukverlies op. Dus remise (0,5-1,5).

Ook nu won en verloor Kedem een partij (nu dan tegen Renze Rietveld) en zo werd het 4,5-5,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*