LSG 2 kampioen

Zoals verwacht maakte LSG 2 in de laatste ronde geen fout, waardoor het kampioenschap van de tweede klasse C binnen werd gehaald.

LSG 2, kampioen KNSB 2C. Staand v.l.n.r. C. Roosendaal, W, Heemskerk, R, Straver en M. Roobol. Hurkend: M. van Wissen, R. van Ketel, A. Termeulen en E. Kuipers. G. Bloothoofd viel in in LSG 1 en staat derhalve niet op de foto.
LSG 2, kampioen KNSB 2C. Staand v.l.n.r. C. Roosendaal, W, Heemskerk, R, Straver en M. Roobol. Zittend: M. van Wissen, R. van Ketel, A. Termeulen en E. Kuipers. G. Bloothoofd viel in in LSG 1 en staat derhalve niet op de foto.

Vooraf hadden ze 3,5 bordpunt nodig, ze haalden er 6. Achteraf blijkt dat het gat met de nummer 2, Voorschoten, zelf 3 matchpunten is. Machtsvertoon dus. Opmerkelijk is dat de enige nederlaag tegen degradant HWP Sas van Gent was.

Als u wilt dat de heren u schermbreed toelachen kunt u op de foto klikken.

En het beloofde verslag, geschreven door Michiel van Wissen:

Kampioen!!!!!!!

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er nogal wat onduidelijkheid met welk team we zouden aantreden. LSG 1 had wel of niet een invaller nodig en dat betekende een opstelling met of zonder Gerrie Bloothoofd. Uiteindelijk bleek op donderdagavond dat Gerrie definitief kon invallen in LSG 1 en dus hoefde ik als teamleider niet iemand buiten de opstelling te laten.

We hadden vooraf aan 3.5 bordpunt genoeg en dan moest HMC Calder 2 ook nog met 8-0 winnen van Spijkenisse, iets wat me onmogelijk leek. In de praktijk zou 1.5 a 2 bordpunten genoeg moeten zijn. Santpoort had nog een half bordpunt nodig om zich definitief veilig te stellen. Misschien was dat de reden dat zij hun beste speler aan het laagste witbord (bord 7) hadden opgesteld?

Dan de wedstrijd. Na zo’n 2 uur spelen, kregen kort na elkaar Chris en ik remise aangeboden. Gezien de stand weigerde ik. Op bord 7 was Robert in een hopeloos eindspel terecht gekomen, nadat hij een witte aanval slechts door kwaliteitsverlies had kunnen afslaan. Op de andere borden was het ook vrij onduidelijk. Op bord 1 stond Martin zeer verdacht en de stelling van Raoul op bord 2 vond ik wat onduidelijk. Op borden 3 en 4, waar wij een zeer ruim ratingoverwicht hadden, stonden we weliswaar beter, maar was nog niets beslissend gebeurd. Albert had met wit een prima stelling, maar door wat minder nauwkeurige zetten van Albert, kon de zwartspeler afwikkelen naar een ongeveer gelijkstaand eindspel. Chris zag echter geen voordeel en nam de remise aan. Ik deed nog 4 zetten, maar vertrouwde het niet helemaal en bood zelf remise aan. Dat werd aangenomen.

Niet erg lang daarna moest Robert opgeven. Gelukkig waren bij Martin de kansen gekeerd. Naar eigen zeggen had de witspeler de winnende zet wel gezien, maar dacht een nog sterkere te hebben. Zoals dat vaker gaat, bleek dat niet geval en kon Martin de tegenaanval inzetten. Die sloeg snel door en dus was de stand weer gelijk: 2-2. Raoul had optisch een fraaie stelling, maar mijns inziens had hij doortastender kunnen optreden. Nu leek zwart genoeg tegenspel te hebben. Echter, in een poging om twee sterke pionnen op d4 en c4 te krijgen had zwart een kwaliteit gegeven. De pionnen bleken toch niet zo sterk te zijn en Raoul won met een fraaie combinatie. Stand: 3-2 en nog een halfje nodig!

Wim speelde met wit tegen de invaller van Santpoort. Al snel had Wim een prima stelling met een prettig ruimtevoordeel. Zwart bleef echter lange tijd standhouden, maar dat kostte wel veel tijd. Uiteindelijk bleek dat fataal. Hiermee bracht Wim de 4-2 tot stand en waren we kampioen!

Eelco had weer zijn gebruikelijke eindspel op het bord, waarin hij steeds wat beter stond. Onder druk van de klok raakte wit een pion kwijt en dat kan je wel aan Eelco overlaten, 5-2 dus. Als laatste was Albert bezig, die een prima aanvalstelling niet helemaal optimaal had gespeeld en zwart de kans had gegeven een en ander te ruilen en een gelijkstaand eindspel te bereiken. Zwart meende echter middels een tijdelijk pionoffer zijn toren te activeren, waarmee hij dacht in ieder geval zijn pion weer terug te winnen. Helaas faalde dat op een sluw onderste rij mat motief. De torens werden geruild en een loper-eindspel met pion meer werd door Albert vakkundig in een punt omgezet!

Een wat geflatteerd hoog uitgevallen eindstand van 6-2 dus!

Bij deze wil ik iedereen danken voor de prima inzet, de uitstekende scores en de hoofdbrekens voor de teamleider bij uiteindelijk maar drie wedstrijden wie er buiten de opstelling moest blijven. We hebben (behalve de 1e ronde) het hele seizoen met de 9 basis spelers kunnen spelen. Dat is in het verleden wel eens anders geweest!

In ronde 1 hadden we drie invallers nodig: Ernst, Igor en Sven: dank hiervoor!

LSG 2 Santpoort 6-2
     
Roobol, M.(Martin) Haver, D.(Daan) 1-0
Ketel van, R.A.(Raoul) Lommel van, P.R.(Patrick) 1-0
Kuipers, E.F.(Eelco) Lende van der, N.(Nathalie) 1-0
Heemskerk, W.(Wim) Fokkink, S.J.(Stefan) 1-0
Wissen van, M.E.(Michiel) Gravemaker, W.L.(Wim Laurens) ½-½
Roosendaal, C.S.V.(Chris) Eveleens, W.(Wim) ½-½
Straver, R.(Robert) Lende van der, I.(Ilias) 0-1
Termeulen, A.(Albert) Haver, B.(Bas) 1-0

5 reacties op “LSG 2 kampioen

  1. Klasse, mannen! Veel succes in de eerste klasse.

    [@ Serdo: ik kan echt geen enkele reden bedenken waarom ik die foto in het groot op mijn scherm zou willen hebben. Sommige functionaliteit kun je beter onbenut laten]

    • Charles, jij en De Pion uiteraard ook gefeliciteerd met het zwaar bevochten behoud van de plek in de tweede klasse !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*