LSG 1 blijft op koers voor Europa

Om weer een keer mee te kunnen spelen in de Europa Cup is vrijwel zeker een plaats in de top drie nodig. Dat is zeker haalbaar, maar dan moest er niet weer onnodig verloren worden zoals in de vorige ronde tegen Utrecht. Gelukkig hield LSG aan het duel tegen BSG wel twee matchpunten over, maar het woord gelukkig kan hier zeker ook opgevat worden in de betekenis “met wat geluk”.

De “start” van de wedstrijd was niet zo gelukkig. Michiel Bosman was door griep geveld en zijn vervanger Wim Heemskerk kreeg tot zijn schrik GM Alexander Berelowitsch te bestrijden. BSG had namelijk voor een tactische opstelling gekozen die ons niet alleen verraste maar, en dat moet wel gezegd worden, ook zeer goed voor BSG uitpakte.

Predrag had door de gekozen opstelling een keer een relatief makkelijke middag. Hij was als eerste klaar, de verdediging van Jesper de Groote werd vrij eenvoudig opgeblazen. Arthur had met Li Riemersma een duidelijk minder makkelijke tegenstander getroffen. Na ruim twintig zetten zagen de spelers van verdere winstpogingen af. De voorsprong werd vergroot door Edwin. Tegen Ewoud de Groote was hij zeer goed uit de opening gekomen, maar hij had daarna de zaak toch wat laten vervlakken. Wat mindere zetten van Ewoud zorgden toch nog voor een zege.

Wim leek ondertussen goed stand te houden tegen Berelowitsch, maar ook hij bemerkte dat een paar mindere zetten door een sterkere tegenstander vaak hard worden afgestraft. Met nog een “rustige” puntendeling van Mark tegen Frank Erwich, een nederlaag van Stefan en een zege van Eelke was de stand na de tijdnoodfase 4-3 in het voordeel van LSG, maar gerust op een eindzege was ik nog niet. Rudy stond al lange tijd in de verdediging gedrukt en ook de stelling bij Jan-Willem zag er bedenkelijk uit. Alleen bij Jan ging ik uit van een vol punt.

Het was Rudy die voor de nodige opluchting zorgde door met zijn taaie verdediging een halfje binnen te halen. Nuttig niet alleen voor LSG, maar ook voor hem zelf. Met nog twee ronden te spelen ligt hij nog altijd op koers voor een meesternorm. De partij van Jan-Willem ging inderdaad verloren en in de slotfase hield Jan het hoofd koel: “simpel” je stuk voorsprong terug offeren om een gewonnen pionnen eindspel te krijgen !

 

T LSG 2417 BSG 2345
1. FM Rudy van Wessel 2400 IM Robert Ris 2417 ½ ½
2. GM Predrag Nikolic 2624 Jesper de Groote 2138 1 0
3. IM Mark van der Werf 2423 FM Frank Erwich 2307 ½ ½
4. IM Jan Sprenger 2486 FM Henk van der Poel 2231 1 0
5. FM Wim Heemskerk 2263 GM Alexander Berelowitsch 2540 0 1
6. IM Edwin van Haastert 2429 Ewoud de Groote 2339 1 0
7. Arthur Pijpers 2359 IM Li Riemersma 2431 ½ ½
8. IM Jan-Willem de Jong 2461 IM Thomas Willemze 2413 0 1
9. IM Stefan van Blitterswijk 2377 Ton van der Heijden 2293 0 1
10. IM Eelke Wiersma 2352 IM Frans Borm 2340 1 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*