LSG (1 & 2!) in Europa

Wanneer u aankomende zondag een stoet auto’s over de A12 en de Duitse autowegen iets te hard ziet rijden dan zou dat zo maar eens een colonne LSG auto’s kunnen zijn. Er moeten krap 1000 km worden afgelegd richting Oostenrijk (Mayerhofen) om vanaf maandag 3 oktober de strijd aan te gaan met 68 andere Europese teams. Het is weer tijd voor de Europa Cup voor clubteams! U leest het goed ook het 2de team speelt mee. Vraag niet hoe maar iemand kwam op het idee om gewoon twee teams in te schrijven, de KNSB vond het goed en de organisatie ook al. Kortom u kunt een week lang elke dag 12 LSG-ers aan het werk zien.

Een voorbeschouwing op het toernooi is in bijgevoegde link te zien (). Het op papier sterkste team is een Roemeens team met onder andere Anand, Rapport en Gukesh. Maar ongetwijfeld zal het Noorse team met Carlsen de nodige aandacht genereren. Wellicht wordt er verslag gedaan van de wedstrijden maar zo niet dan kunt u de resultaten in bijgevoegde link volgen ().

Wat zijn onze ambities? Ik heb het niet gevraagd maar de jongens van LSG 1 (19de geplaatst in de startranglijst) kennende gaan ze ongetwijfeld proberen de top 10 te halen. Wat LSG 2 betreft (43ste geplaatst), wij zijn wat minder ambitieus, zolang we de jongens van het 1e achter ons houden zijn we al dik tevreden!
De wedstrijden beginnen vanaf maandag 3 oktober om 14.00.

 

Eelke Wiersma

3 reacties op “LSG (1 & 2!) in Europa

 1. Heel veel plezier en succes.

  Wanneer er verslagen komen, zal ik die bereikbaar maken op de website van de Haagse Schaakbond. Zoals ik dat ook bij de KNSB-verslagen doe.

  Ik zal kijken of ik iets kan maken om de voorbeschouwing en andere informatie bereikbaar te maken.

 2. We gaan beginnen vandaag.

  LSG 1 tegen Ennis uit Ierland

  LSG 2 tegen een Oostenrijks team.

  We hebben helaas twee ziektegevallen. Daarom heeft LSG er nu 2 nieuwe leden bij die ons team weer compleet maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*