LSB B krijgt billenkoek van Oegstgeest A

De euforie van aan kop staan heeft geduurd tot aan de tweede ronde. Daarin trof LSG B een zeer sterk spelend Oegstgeest A en werd kansloos met 5½-2½ opgerold. Alleen invaller Albert Termeulen ging met een zege naar huis.

De wedstrijd begon op 1-1. Er waren twee partijen vooruit gespeeld, eentje twee weken eerder, eentje een week eerder. Mark trof in Slingerland de kopman van Oegstgeest en was niet ontevreden met zijn halfje. Jan T trof Koymans en door het straffe speeltempo lukte het Jan niet om driehoekjes voor de koning uit te rekenen. De dames bleven op het bord en het werd eeuwig schaak.

De ‘echte’ match was dus 6 tegen 6. Mijn eigen duel was niet al te best. Een enorme bok in de opening gaf zwart een dijk van een stelling en hoewel taaier verzet mogelijk was, trok Van Gunsteren zich niets aan van ELO-cijfertjes en schoof het middenspel bekwaam naar winst. Door mijn nederlaag kreeg ik wat meer de tijd om in te zien dat we toen al een verloren wedstrijd aan het spelen waren.

Albert trok de stand nog wel even gelijk. Zijn duel met Boots is niet echt te omschrijven. Penningen, rare materiaalverhouding, matwendingen, u zou het eigenlijk moeten naspelen. Tenzij u niet van achtbanen houdt. Na de 2-2 werd het echter in een half uurtje 5½-2½.

Raoul kreeg tegen De Niet een opening op het bord die ik zelf pakweg 2 jaar geleden ook eens met wit tegen Raoul kreeg. De Niet deed niets fout en met elke zet in het middenspel werden zijn torens actiever en de koning van Raoul onveiliger. Door kwaliteitsverlies ging Raoul een hopeloos eindspel in waar doorspelen niet meer nodig was. Ongeveer gelijktijdig streek Henk de vlag. Wat raar was midden in een schaakwedstrijd, maar kennelijk moeten ook vlaggen soms gestreken worden. Henk stond al kort na de opening gedrukt en de slotcombinatie van tegenstander Wagemans was een hele leuke. Het won ook nog eens een dame, wat je bij de meeste loterijen niet kan winnen.

Jan H had eerder remise geweigerd gezien de ontwikkelingen op de andere borden. Toen hij het nogmaals aangeboden kreeg, haalde Oegstgeest de matchpunten binnen. De stelling van Jan was toen niet al te best meer en ik vermoed dat het binnenhalen van matchpunten hem behoed heeft voor een half uurtje extra met de rug tegen de muur.

Als laatste was Daan bezig en hij deed mee in de o jee wat is er mis met LSG B malaise. Tegenstander Van der Wulp speelde keurig en won pion na pion. Toen er ook een volle toren in het doosje ging, hielp Daan Henk met het strijken van de vlag.

Zo. We staan weer met beide voeten op de grond. De volgende wedstrijd is pas in het nieuwe jaar, op 1 februari om precies te zijn. Thuis tegen AAS A. Het is maar goed dat die club niet zoveel teams heeft dat er ook een O-team is.

Uitslagen in detail:

# Oegstgeest A Rating LSG B Rating
1 F. Slingerland 2350 M.J. van der Werf 2373 ½ ½
2 G.M. de Niet 2132 R.A. van Ketel 2225 1 0
3 D. van Gunsteren 1851 R. Straver 2114 1 0
4 P. Koymans 1974 J.A. Tolenaar 2046 ½ ½
5 G. van der Bent 1862 J.A. Hellenberg 2039 ½ ½
6 J. Boots 1877 A. Termeulen 2049 0 1
7 E.P.M. Wagemans 1866 H. van der Scheer 1915 1 0
8 G. van der Wulp 1806 D.C.W. Binnendijk 1870 1 0
1965 2079

1 reactie op “LSB B krijgt billenkoek van Oegstgeest A

  1. Je merkt dat Sinterklaas weer in het land is. Van Voorschoten kregen we ook al koekjes, van eigen deeg weliswaar, en van Oegstgeest zelfs echte billenkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*