Loek van Wely ziet Schoonman winnen van Kuiper

Ja, ja, mensen, de interne van LSG had hoog bezoek gisteravond. Door het bekerduel LSG – Kennemer Combinatie waren er naast een handvol IM’s ook een aantal grootmeesters in de zaal. Waaronder dus Loek van Wely, die bekend staat als “de minst sterke schaker in de A-groep van Tata aller tijden maar wel vaak mag meedoen”. Alhoewel er ook kenners zijn die zeggen dat Timman die eer verdient. Ach, ze moeten dat onderling maar bevechten. En over 15-20 jaar neemt Giri toch dit stokje van ze over. De Grootmeesters Van Wely, Spoelman en Klein zagen dat de leerlingen van Van Wessel goed hadden opgelet tijdens de les. Neem je tijd in de opening. Schoonman deed dat, kwam met wit prettig te staan en sloeg tactisch toe.

Het was wat rustig. Op het ledendeel heb ik daarom een zeer korte enquete gezet van maar liefst 1 vraag om te achterhalen waarom JIJ er niet was. Ja jij ja. Je gaat me toch niet vertellen dat PSV de reden was. Normale mensen zijn niet voor PSV en bij LSG zijn de meeste mensen normaal.

Aan kop verandert er weinig omdat Van Ketel een bye opgenomen had. Justin staat op flinke achterstand maar maakt wel kans op de play-offs. Ik durf inmiddels aan dat we aansturen op play-offs aan het einde van dit seizoen daar Arthur voor het bekerduel verloor en die ‘0’ telt mee in de interne.

Ook deze week waren er verrassende uitslagen. Hoogeveen houdt Van ’t Hof keurig op remise, Binnendijk wint van Gevers en Kubbenga weerstaat Heemskerk. De goksyndicaten weten zich geen raad met LSG

Uitslagen ronde 8

Bd White Black Results
1 Robert Straver Erik Oosterom 1 – 0
2 Henk van der Scheer Justin Senders 0 – 1
3 Frans Erwich Joop Bakker ½ – ½
4 Luuk Hoogeveen Eric van ’t Hof ½ – ½
5 Ernst Gevers Daan Binnendijk 0 – 1
6 Michael Kubbenga Wim Heemskerk ½ – ½
7 Ivo Schoonman Chiel Kuiper 1 – 0
8 Sikuan Lam Puck de Wit 1 – 0
9 Stanley Bingen Daan Vernooy 0 – 1

3 reacties op “Loek van Wely ziet Schoonman winnen van Kuiper

  1. Ik telde toch wel 4 grootmeesters in de zaal. En dan reken ik Der Jan met het grootmeesterlijkste spel van de avond geeneens mee!

  2. Volgens IM Bouwmeester, voormalig bondscoach, is er een verschil tussen een grootmeester en een groot meester. In zijn (omstreden) visie heeft Nederland in de laatste categorie slechts twee personen voortgebracht: Euwe en Timman. Vermoedelijk zal hij de naderhand geboren Giri er ook wel toe rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*