Lekker weer eens wat goed nieuws…

In deze turbulente tijden is het fijn om zo nu en dan nog eens wat goed nieuws te kunnen lezen. ABBA die haar rentree dreigt te maken, 4 keer goud, twee keer zilver en een keer brons op de Paralympics, en het online LSG team heeft zich weer een klasse hoger opgewerkt in de Lichess battles. De 8ste divisie bleek nog een maatje te klein voor ons dus werd er weer redelijk soepel promotie afgedwongen samen met teams uit Vasteras (Zweden) en Debica (Polen). Elke ronde zijn er weer nieuwe LSG prominenten te bewonderen zo maakte dit keer Robert Straver zijn debuut. Daar waar ABBA haar rentree dreigt te maken deed Robert dat gewoon.

Met een score van 12.5 uit 19 kwam hij individueel tot een 5de plek en had hij een belangrijk aandeel in de promotie. Ik kon zo snel niet een publiceerwaardige pot vinden uit die 19 partijen maar gelukkig speelde Robert na afloop nog wat partijen waar een mooie opgave in zit. De opgave luidt iets als vind de mat in 5 (op zet 13, in plaats van het gespeelde 13.Lxa6) bij normaal zwart tegenspel. De 1e zet van de oplossing wordt een beetje weggeven door de lichess analyse maar de 3de zet van de oplossing is de kritieke zet naar mijn idee. Natuurlijk kan zwart tussendoor groot material geven om uit het mat te blijven maar dat is niet belangrijk (Ropie vs jswift: D00 Queen’s Pawn Game: Levitsky Attack • lichess.org). De 3de zet van de oplossing mag in de chat worden gepubliceerd.

De volgende ronde is aanstaande zondag (https://lichess.org/tournament/NuLQb9Eh) en dan spelen we tegen een aantal Zuid-Amerikaanse teams (Colombia en Cuba), een team uit de Ukraine en wederom een handje vol Duitse teams. Deze competitie is een soort van Bundesliga waar gelukkig ook niet Duitse teams aan mee kunnen doen. Het zal een lastig rondje worden in combinatie met het kroeglopers toernooi besef ik me maar wellicht tot zondag.

Eelke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*