Leidse Olympische Dag op atletiekbaan in Leidse Hout

Het is weer bijna zover. De Olympische Spelen staan weer op beginnen. Vanuit Leiden gaan er wederom sporters naar de Spelen in Rio de Janeiro en dat willen wij weten ook. Daarom organiseert Topsport Leiden een Olympische Dag en nodigen zij u daar graag voor uit. Topsport Leiden en Leiden Atletiek houden op zondag 14 augustus een Leidse Olympische Dag op de atletiekbaan in de Leidse Hout.

Op een groot scherm wordt dan live gekeken naar verrichtingen door Nederlandse en Leidse sporters in Rio de Janeiro en zullen zij verschillende oud-Olympiërs uit Leiden laten vertellen over hun ervaringen. Ook kunnen mensen zelf de officiële Leidse Mijl lopen om erna te genieten van een drankje en de barbecue. De toegang is gratis voor iedereen. Aanvang is 14.00 uur.
Leiden heeft maar liefst 9 sporters en coaches die in actie komen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. Atlete Tessa van Schagen, roeiers Nicole Beukers, Boudewijn Röell, Peter van Schie, baanwielrenster Laurine van Riessen en de coaches Nienke van Zijp (roeien) en Bram Wassenaar (marathon) zijn bij de Spelen, terwijl rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen en roeicoach Jan Klerks naar de Paralympics gaan. Tijdens de Leidse Olympische Dag zullen beelden te zien zijn van sporters die dan al in actie zijn geweest en wordt zelfs geprobeerd contact te zoeken met Rio de Janeiro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*