Leiderdorp 1 – LSG 3

LSG 3 heeft het de laatste tijd nogal moeilijk, na 6 wedstrijden hadden we pas 4 matchpunten verzameld en dus was het zaak om op bezoek bij een koude basisschool in Leiderdorp met de volle buit te vertrekken. (verslag Jeroen)
Het begon allemaal niet heel voortvarend aangezien Marcel op bord 5 de eerste 0 snel op het scoreformulier had staan. Hij liep met zwart tegen een bekend stukoffer aan in het Frans, waarna zijn tegenstandster geen fout meer maakte en een soepel punt pakte. 1-0.

Ik heb niet alles in de gaten gehouden maar volgens mij speelde Bernard op 8 met zwart een Grünfeld: “Mijn tegenstander gaf snel een pion weg. en ik kreeg daarbij een mooi loperpaar. Enige nadeel was dat ik een dubbelpion kreeg. Door het loperpaar kon ik veel activiteit winnen en uiteindelijk lukte het om beide dubbelpionnen ruilen tegen 3 pionnen van mijn tegenstander. Nog altijd had ik actieve stukken en met twee pionnen voor, gaf mijn tegenstander op. à Hierbij mijn bijdrage voor mijn partij… was niet echt interessant” 1-1

Michel op bord 4 rolde zijn tegenstander snel op. Zie diagram:

1-2, lekker. Op bord 5 speelde Reinier een Spanjaard waarbij zwart te snel voor d6-d5 ging, er ontspon zich een gevecht op de koningsvleugel, waarbij het gemis van de controle over de zwarte velden werd gecompenseerd door de ontwikkelingsvoorsprong.  Uiteindelijk won Reinier na redelijk solide verdedigen. 1-3

Loek speelde op bord 2 een pot die eindigt in remise. Wederom heb ik dit amper meegekregen dus hierbij de PGN van Loek. Qua rating prima resultaat. 1.5-3.5

Ineens hebben we bijna gewonnen, we hebben nog 1 punt nodig uit 3 partijen en Arne, Albert en ik zijn nog bezig. Helaas verliest Arne onze invaller voor Alisha op bord 7 dus daarna 2.5-3.5. Volgens het Leiderdorpse verslag speelde Arne’s tegenstandster erg goed en was de overwinning van haar meer dan terecht.

Albert en ik zijn nog bezig. Laat ik het verhaal onnodig spannend maken door te beginnen met Albert’s partij (die was later afgelopen dan de mijne, maar dan blijft het voor de lezer toch wat interessanter).
Dit was een typische Albert partij, 1 grote chaos, stukken offeren in de opening en dan maar kijken wat er gebeurt. Dat ging vrij aardig. In de PGN zie je waarom:

Helaas resulteerde dit in een 0 waardoor de stand 3.5-3.5 is. De vraag naar dit verslag kwam expliciet van de voorzitter himself – en ik moest hem schrijven. Rara. Ik mocht op bord 1 opdraven tegen ‘de GM van Leiderdorp’, Daan Brandenburg. Dat zou een leuk potje worden. De opening verliep redelijk volgens wat ik had bestudeerd (dat houdt eigenlijk na de rokade van wit ook wel weer op), maar daardoor kwamen we wel in een stelling die we allebei nog niet eerder hadden gespeeld. Meestal ligt dat me wel. Zo nu ook wel aardig en de partij ging als volgt (nu kan Alex ook weer stoppen met zeuren om de partij):

Mijn eerste overwinning op een GM (Lichess telt niet) in een klassieke partij is een feit en daarmee ook onze overwinning op Leiderdorp 1 (4.5 – 3.5). We konden de punten goed gebruiken en hopelijk kunnen we ons zelf  handhaven de volgende twee thuiswedstrijden tegen Philidor 2 en Botwinnik 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*