Kroeg & Loper toernooi 2023

27 Augustus was de Grand Prix van Zandvoort maar gelukkig weerhield dat 86 schaakkoppels niet van het deelnemen aan het traditionele Kroeg & Loper toernooi. Na een jaartje afwezigheid konden we ons in 17 Leidse kroegen weer storten op de ideale combinatie van Kroeglopen en schaken.
Sommige koppels namen dit zeer serieus en stonden al om half 10 aan hun eerste halve liter in onze hoofdlocatie, het Praethuys. Grote favoriet was het koppel Jan Smeets / Wouter Spoelman, beide meervoudig winnaar waarvan 3x samen. Daarnaast nog diverse andere sterke koppels en de gehele dag bleef het veld dicht bij elkaar.
Voor het ingaan van de laatste ronde ging het koppel Edwin van Haastert / Arthur Pijpers en het sterk voor de dag komende koppel Hans Hollander / Norbert Harmanus gedeeld aan kop. De onderlinge confrontatie werd gewonnen door van Haastert / Pijpers die daarmee de 15e editie op hun naam schreven. Voor Arthur was dit de derde keer. De gedeelde tweede plaats was voor het duo Jan Smeets / Wouter Spoelman en Stefan Kuipers / Stefan Colijn.
Overige prijzen waren voor Rhys Arnold / Samuel Lopes (Jeugdprijs), Bram van Dijk / Kees de Kruif (seniorenprijs), Bernard Bannink / Hielke Kuipers en Michael van Liempt / Renato Pieters (ratingprijs <4000), Loek Veenendaal / Floris Schleicher (ratingprijs <3200) en Cato de Zoeten / Kiri Arnold (damesprijs). Verder wonnen Yorick van der Vorm en Mathe Hertogh beide nog een fles wijn en een eervolle vermelding voor de hoogste drankrekening (190 euro, alle bonnetjes nageteld)! Leuk dat iedereen er was en hopelijk tot volgend jaar!

3 reacties op “Kroeg & Loper toernooi 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*