Kroeg & Loper, Lichess battles, allemaal prima te combineren

Eerlijk gezegd had ik er een hard hoofd in of we onze opmars in de Lichess battles konden continueren. Wie heeft er na een dagje door Leiden lopen nog zin om anderhalf uur achter zijn device te gaan zitten in de avond. De 1e helft van de wedstrijd stonden we dan ook steeds zo net rond de 5de, 6de plak en ik was al blij dat we niet op een degradatieplek zouden eindigen. Maar na enkele omzettingen in de 2de helft, Bosman en Termeulen (wist u dat er een kanaal naar hem is vernoemd?) kwamen het veld in, begon het te draaien en stegen we langzaam tot een uiteindelijk 2de plek.

Man van de wedstrijd werd Mark van der Werf, overdag 7 potjes tijdens de Kroeg en Loper, snel een pizza in de oven, en om 20.00 weer vrolijk klaar zitten voor 17 potjes beuken. Nou goed dan werd er zo nu en dan iets gemist, zoals in onderstaand diagram.

Zwart wint

Mark heeft net een flinke fout gemaakt en de tegenstander had mooi kunnen profiteren, deed dat niet en verloor uiteindelijk in een pionneneindspel. Als opgave is hij niet zo moeilijk maar in een reeks van 17 vluggertjes kan je hem makkelijk missen.

Aankomende donderdag gaan we het in 6C proberen (Lichess Liga 6C Teamcompetitie #BSGI6hu4 • lichess.org). Tegenstand van onder andere Bayern München, wat Argentijnen en een Grieks team dat we al eerder hebben gehad. 3+0 dit keer.

Eelke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*