Kroeg & Loper 2020

Het 13e Kroeg&Loper toernooi in Leiden was door alle omstandigheden een bijzondere. Ondanks Corona-tijd namen 70 koppels deel aan de strijd. Op 11 locaties in de Leidse binnenstad werd hard maar sportief gestreden om hoofd- en extra prijzen. Het weer was matig tot wisselvallig, waardoor de meeste partijen binnen afgewerkt moesten worden.

Een nieuwe organisatie, een nieuwe manier van openen, nieuwe communicatie methoden, en een paar nieuwe locaties. Op alle vernieuwingen kunnen we na afloop tevreden terugkijken. Het direct beginnen op locatie zullen we standaard onderdeel maken van het toernooi, Corona of niet. De communicatie rondom de indelingen en resultaten verliep in grote lijnen vlekkeloos. De nieuwe locatie Grandcafe van ‘t Huis gaf amateur- en huisschakers even het gevoel een internationale topgrootmeester te zijn. Jammer dat de zaal niet vol zat met publiek, misschien kunnen we dat volgend jaar regelen…

Gemaakte foto’s zijn niet van geweldige kwaliteit maar hopelijk geeft het jullie deelnemers en achterban een leuke herinnering aan een mooie dag. Tot slot felicitaties aan alle prijswinnaars, waarbij vooral de maximale prestatie van het winnende koppel Beerdsen / Kevlishvili (14 MP en 14 BP) genoemd mag worden. Even indrukwekkend was de prestatie van het bierteam Strijbos / Bergmans, dat zeer overtuigend beslag wist te leggen op de meest relevante extra prijs, die van de hoogste baromzet. De Leidse horeca kunnen er hopelijk weer even tegen… Dank aan alle deelnemers en locaties voor hun bijdrage aan dit toernooi. Heel graag tot volgend jaar.

Eindstand aan kop:
1. Beerdsen / Kevlishvili 14 (14)
2. Ernst / Warmerdam 12 (11.5)
3. Doel / de Vreugt 12 (11)
4. Pijpers / van Delft 12 (10.5)

Ratingprijs < 4000: Ypma / Husers
Ratingprijs < 3200: Huizer / Molsbergen
Senioren > 120: Sluis / Rijkeboer
Jeugd < 40: Van Baar / Omota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*