Kroeg & Loper 2018

Zondag 26 augustus vonden 104 koppels weer de weg naar Leiden om deel te nemen aan het jaarlijkse Kroeg & Loper toernooi. Wederom meer dan 100 koppels dus, een mooi resultaat voor de elfde editie van dit toernooi inmiddels alweer..
Door gebruik van computer en een wat handigere plek voor de aanmeldingen in thuislocatie Grand Café de Burcht verliep de inschrijving dit jaar soepel en konden we op tijd beginnen. In de laatste week werd er wat gevreesd voor regen maar uiteindelijk heeft deze keurig op zich laten wachten tot na het toernooi.
Via www.chessreporter.nl kon men op de smartphone zien naar welk café gelopen moest worden, wie de tegenstanders waren en wat de stand was.
Ook dit jaar waren de favorieten weer het duo Jan Smeets / Wouter Spoelman die de vorige 3 edities op hun naam had weten te schrijven. Beide zijn iets minder actief dus de concurrentie, bestaande uit diverse titelhouders, zou het dit jaar dan maar eens moeten laten zien. Mooi om te zien dat de vrouwen weer goed vertegenwoordigd waren en het aantal deelnemende jeugdkoppels blijft stijgen.
De favorieten stonden in de 2e ronde het eerste halfje af toen LSG’er Ernst Gevers grootmeester Wouter Spoelman knap op remise wist te houden. Lijkt een traditie te worden om steeds snel in de achtervolging te moeten. Toen ook de onderlinge duels met de concurrenten niet werden gewonnen werd duidelijk dat er dit jaar ander koppel met de overwinning vandoor zou gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden het duo Jan-Willem de Jong / Edwin van Haastert en Miguoël Admiraal / Vincent Blom gezamenlijk bovenaan. Doordat het eerstgenoemde duo de laatste ronde niet verder kwam dan 1-1 werd het duo Miguoël Admiraal / Vincent Blom de winnaar doordat zij de laatste ronde wel wisten te winnen. Op de tweede plaats eindigde dus het duo Jan-Willem de Jong / Edwin van Haastert. Brons was er voor de favorieten Jan Smeets en Wouter Spoelman. Ratingprijzen waren er voor de duo’s Eric van ’t Hof / Daan Binnendijk tot 4000, Roland van Keeken / Ruward Mulder 3600 & Marcus Driessen / Ivanke Wiggers tot 3200. De Leidse jeugdprijs, mede mogelijk gemaakt door de Leidse Schaakbond, werd net als vorig jaar gewonnen door het koppel Rolf Corstjens / Joël van der Werf.
Door de grote belangstelling konden nog een aantal plaatsprijzen worden vergeven. De 11e plek, in verband met de 11 editie werd gewonnen door het duo Stefan Kuipers / Stefan Colijn terwijl plaatsingsprijs 071, netnummer Leiden, was voor het koppel Wim Heemskerk / Paul van Deelen Ook dit jaar werd er door de Kring van Leidse Repetitoren een prijs beschikbaar gesteld voor de beste rechtenstudent die werd gewonnen door het duo Richard Schelvis / Cas Kok.
Tenslotte konden we nog wat vouchers uitreiken aan de jeugd die beschikbaar waren gesteld door https://www.schaakopeningessenties.nl/ om met hulp te werken aan een opening naar keuze.
Rond 19.00 kwam er na de prijsuitreiking dan weer een einde aan dit mooie evenement. Schakers keerden huiswaarts, gingen een hapje eten of namen er nog eentje.
Alle deelnemende kroegen wederom bedankt voor het meewerken aan deze dag! De eindstand in csv-bestand
En een kleine foto impressie

3 reacties op “Kroeg & Loper 2018

  1. Mooie foto’s! De kroegen hebben volgens mij een mooie omzet als ik de foto’s zo bekijk?! De regen kwam volgens mij net gedurende de laatste ronde maar iedereen kon binnen verder schaken.
    Nog een dankje wel voor Edwin en Folkert voor het beheer van de website, Ernst voor het vele sjouwwerk waarbij we volgend jaar wel wat meer ondersteuning kunnen gebruiken, Pai voor de hulp bij de inschrijving en Raoul voor het rijden naar Ede! Ben ik dan nog iemand vergeten; hopelijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*