Klein verlies LSG 4 tegen Oegstgeest 1

Van Jan Hellenberg het volgende verslag: We hadden voor een tactische opstelling gekozen vanwege de kanonnen op de eerste vier borden bij Oegstgeest, namelijk Reinier, Jonathan en Frans op respectievelijk de borden 5, 8 en 6.

Folkert-Jan Geertsma bood met zwart al snel remise aan wat door Gert-Michiel de Niet werd aangenomen.

Daan en vader Wilfried Binnendijk kwamen ook remise overeen. Daan kwam met zwart enigszins moeizaam uit de opening en het koste hem behoorlijk wat bedenktijd om de goede zetten te vinden. Na een remiseaanbod te hebben geweigerd en een remiseaanbod te hebben afgeslagen, vond hij terecht dat hij een remiseaanbod daarna moest aannemen.

Henk van der Scheer verloor met zwart daarna van Joop Piket. Joop speelde met wit zijn favoriete spelletje; d4 Pf6, Lg5 d5, Lxf6 exf6, e3. Op zich geen reden voor zwart om zich zorgen te maken. Een kleinigheidje werd overzien en de pion op f6 verdween pardoes in het doosje. Einde partij.

Frans Erwich bezweek daarna met wit onder de zeer actieve torens van Ed Wagemans.

Jan Hellenberg hield met wit lang stand tegen Fred Slingerland maar verloor in het toreneindspel onnodig een pion. Toen hij daarna de verkeerde kant opging met zijn koning was het gelijk beslist.

Marcel speelde op bord 4 met wit tegen Nebojsa Nikolic. Er kwam via een symmetrische Engelse verdediging een stelling op het bord waarin wit misschien nog op een klein voordeeltje kon bogen. Om remise uit de weg te gaan ging zwart op een afwikkeling in waarbij hij een stuk tegen drie pionnen inruilde. De ongebruikelijke stelling daarna vergde nauwkeurig spel van beide kanten. Toen zwart met nog een uur op de klok in een nog steeds lastig te beoordelen stelling remise aanbod kon wit, die nog dertien minuten overhad, dat nauwelijks weigeren. De teamnederlaag was toen een feit.

Reinier speelde met zwart tegen Evert Leeuwenburg. Die speelde Saemisch, waartegen hij na Le3, c5, Pa6 vervolgde. Een flinke onnauwkeurigheid (Pc6 of Pbd7 was gewenst), volgde waarna hij minder stond. In het vervolg wist Evert niet het juiste plan te vinden, waardoor hij de partij alsnog naar mij toe kon trekken.

Jonathan Faydi speelde met wit tegen Bert van Brussel. Hij kwam met wit een pion voor. Zijn tegenstander kreeg nog wel een enge vrijpion maar die kon gelukkig geneutraliseerd worden.

Het gaat nu spannend worden en zijn met 7 punten nog niet veilig. We zijn ingehaald door een team, twee teams staan met ons gelijk en drie teams staan op een punt. Tegen een van die drie teams spelen we de volgende ronde, namelijk Leiderdorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*