Kettenis scoort 2/3-de

De ronde direct na het Noteboom had zomaar eens een stille ronde kunnen worden. Dat viel echter reuze mee. Het vijfde speelde een wedstrijd naast 28 ‘interne’ schakers dus van stilte na de storm was weinig merkbaar. Hooguit was merkbaar dat een enkel gesterkt uit Noteboom kwam en een enkeling verzwakt.

Bij het invoeren van de uitslagen viel mij een zeer bijzonder toeval op. Dat werd des te groter toen ik de uitslagen vanaf 1981 er nog eens bij pakte: op elke interne avond zijn er precies evenveel winnaars als verliezers. Hoe kan het zo zijn? Het deed mij realiseren voortaan niet als een van de laatste nog mijn partij bezig te zijn. Immers, zijn er dan al veel winnaars, dan is de kans groot dat jij tot de verliezers gaat behoren.
Een van de winnaars deze ronde was Luuk Hoogeveen en om de verhouding in evenwicht te houden voegde Daan Binnendijk zich bij de verliezers. Op dit moment wordt uitgezocht of de zetten van Daan tot de slechtste zetten uit zijn loopbaan behoren. Ik vermoed van niet, want Luuk bouwde een schijndreiging in zijn eigen stelling in (de pion op g3), Daan ging er voor en moest het bekopen met een stuk, een pion en een stelling minder. Een niet-Notebomer verslaat dus de Notebomer.
Een verrassing was de overwinning met zwart van Van Ketel op Van Haastert. Laatstgenoemde beging vanuit een gezonde plus na de opening een aantal onnauwkeurigheden en Van Ketel kreeg een vracht aan pionnen voor een stuk. Zie hier een Notebomer die er sterker uitgekomen is en wint van een niet-Notebomer. De twee genoemde uitslagen waren niet de enige verrassing. Wat te denken van de remise van Chiel Kuipers tegen Joop Bakker. Of de topnotering in de stand na ronde 4 van Walraven? Ook mijn eigen zege tegen Coene was verrassend, daar het een van de laatste partijen van de avond was en voor mijn gevoel al veel mensen gewonnen hadden.
Nog even terug naar de titel. Kettenis was ingedeeld tegen Van de Bosse. Klein detail was alleen dat Van de Bosse er helemaal niet was. Per abuis had de intern wedstrijdleider, de IWL, de naam van Van de Bosse aangeklikt in plaats van een andere naam. Die andere naam stond wat vreemd te kijken bij de indeling dat hij niet ingedeeld was. Aangezien we oneven waren was de IWL erg blij. Immers, het leek erop dat hij de andere naam was vergeten in te delen en kon dat oplossen door de boel even te maken. Ergens rond 20.15 uur werd duidelijk hoe ernstig de situatie was. De andere naam, die ook met een B begint, was inmiddels lekker aan het spelen en John was maar aan het wachten op Bart die nooit zou komen. In veel landen wordt dit als volgt opgelost:
1) Kettenis gaat naar een strafkamp. (Noord Korea)
2) Van de Bosse gaat naar een strafkamp. (Rusland)
3) Beide worden omgekocht om hun mond te houden. (Vrijwel elk Afrikaans land)
4) Bommen op alles en iedereen (VS onder Trump)
5) Er komt een commissie die onderzoek gaat doen en 1,5 jaar later constateert dat er vervolgonderzoek moet komen (Vrijwel elk Europees land).
Bij LSG doen we dat toch anders. “Sorry John, ik kan het niet meer herstellen”. “’T is al goed jongen”.

 

Uitslagen ronde 4

Bd White Black Results
1 Edwin van Haastert Raoul van Ketel 0 – 1
2 Justin Senders Erik Oosterom 0 – 1
3 Robert Straver Igor Coene 1 – 0
4 Jonathan Faydi Arthur Pijpers 0 – 1
5 Ornett Stork Rudy van Wessel ½ – ½
6 Frans Erwich Henk van der Scheer 0 – 1
7 Luuk Hoogeveen Daan Binnendijk 1 – 0
8 Maurice Walraven Rob Uittenbogaard 1 – 0
9 Robin Schenkelaars Beau van der Marck 0 – 1
10 Gregor Waskowsky Loek Veenendaal 0 – 1
11 Chiel Kuiper Joop Bakker ½ – ½
12 Chris Molsbergen Michael Kubbenga 0 – 1
13 Aart van de Peut Eric van ’t Hof 0 – 1
14 Stanley Bingen Sikuan Lam 0 – 1

3 reacties op “Kettenis scoort 2/3-de

  1. Precies Bart, toen ben je ook de ch kwijtgeraakt in je familienaam.
    Opmerkelijk verder de combinatie van VS onder Trump. Je kunt beter schrijven: de VS Zonder Trump. Niet dat het uitmaakt, overigens. En strafkampen zijn goed voor je hardheid, daar heeft LSG later vast nog eens wat aan. Mooi verslag verder, Robbie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*