JW heerst in ronde 3 snelschaken

Jan Willem de Jong heeft in de derde ronde van het snelschaaktoernooi flink huisgehouden. Naast de vaat, het stofzuigen en de was, pakte hij uit 16 snelschaakpotjes maar liefst 15,5 punt! Alleen Jan Hellenberg wist een halfje van hem af te snoepen nadat Jan al vroeg in de opening een stuk had gewonnen. Een puike prestatie van JW, want tegenstand was er voldoende. 

Na een snelschaaktoernooi is het vaak nog wat drukker in en om de speelzaal als de klok al 00.00 uur heeft geslagen. Reden is dat de hartslag van menig schaker nog steeds een tikkie te hoog staat. Men is wat hyper. Logisch, want in de 3,5 uur ervoor heeft men net 16 zenuwslopende schaakpotjes moeten voltooien. Een enkeling presteert het op zo’n avond tot 3x toe een partij te winnen met nog 2 seconde op de klok. Weer een ander presteert het om tot 5x toe een partij te verliezen met een wintervoorraad aan hout op het bord meer, maar geen tijd meer op de klok.

Het snelschaken is zo meedogenloos als een politicus in nood. Het trekt zich niets aan van gedragsregels, de mores, de ethiek en meer van dat soort zaken. Lieden die hun tegenstander als het kan niet door hun vlag stampen zijn minder aanwezig dan lieden die het wel doen. Met snelschaken mag het. Er zijn eigenlijk geen gedragsregels bij schaken. Hooguit 1. Je uitslag direct doorgeven, maar dat weet (bijna) iedereen.

Waren er nog grote verrassingen? In termen van zeer opvallende resultaten valt een enkeling positief of negatief op, maar noemenswaardig is het nauwelijks. Adriaan Schouten had een mooie ‘overscore’, Wim Heemskerk niet. Het meest opvallend was misschien de deelname van twee oud leden die weer eens sfeer kwamen proeven. Teun van Dorp en Peter Passenier. Hopelijk heeft het gesmaakt naar meer heren!

De stand en uitslagen staan onder het kopje “Interne” en dan “Snelschaken”!

4 reacties op “JW heerst in ronde 3 snelschaken

  1. De scoringstabel lijkt niet te kloppen. Bij meerdere personen staat een nul, terwijl ze gewonnen hebben en een punt terwijl ze verloren hebben. Geldt ook voor de halfjes, die een nul of punt waren. Ik denk wel dat de totalen kloppen.

    Groet,
    Vincent

  2. Oeps. Totalen kloppen inderdaad. Hmmm, vreemd. Ik zal de uitslagen er even af halen, dan zie je alleen de totalen nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*