Jong-Willem de Jan wint LSG Snelschaken, ronde 4

Hoewel het nieuwe format aanvankelijk niet geheel en al op het lijf van een van LSG’s beste snelschakers was geschreven, is inmiddels de hierarchie wel weer hersteld. Jan-Jong de Willem versloeg opnieuw iedereen in de eerste finalegroep en won met 7 uit 7 overtuigend ronde 4 van het LSG snelschaken. Omdat we met exact 24 waren besloot de wedstrijd-ei-leider dat er in 3 finalegroepen van elk 8 stuks schakers kon worden gespeeld. De tweede groep, de slag der middenmoters, werd gewonnen door Eric van ’t Hof met 6,5 uit 7. De derde groep, de strijd van de staart, werd een prooi met 7 uit 7 voor Bart van de Bosse, wel bekend dat hij elk moment kan mededelen bij de reacties dat het “Van deN” is.

De voorrondes leverden een aantal verrassende spelers aan de top van het klassement op welke bepalend was voor de indeling van de groepen. Zo hadden Daan Binnendijk en Coenraad Spaans zich brutaal bij de top gemeld. Met name Binnendijk maakte indruk in de voorrondes maar het kruit bleek in de finalegroep verschoten.

De eindstanden per groep treft u hier aan. Komende dinsdag is er Zwitsers. Daarna volgt een woensdag.

 

 

5 reacties op “Jong-Willem de Jan wint LSG Snelschaken, ronde 4

  1. Van de Bosse is nog redelijk accuraat. Meer afwijkende varianten zijn bijvoorbeeld Bousset, Beaucet, Bossey, Buchsen, enz. Een bekende verwante is: Pieter Philip van Bosse (Amsterdam, 16 december 1809 – Den Haag, 21 februari 1879) was een belangrijk liberaal politicus die tussen 1848 en 1871 in zes kabinetten minister van Financiën was. Van Bosse studeerde in Leiden, waar hij in 1834 promoveerde. Oorspronkelijk was hij fabrikant en advocaat, en nadien staatsraad. Hij liberaliseerde als minister onder Thorbecke de handel en scheepvaart. Zijn wet tot afschaffing van het dagbladzegel in 1869 betekende een grote stimulans voor de verschijning van kranten. In 1870 was hij verantwoordelijk voor de wijziging van de Postwet 1850, waardoor in Nederland de briefkaart kon worden ingevoerd. In het Kabinet-Kappeyne van de Coppello was hij op hoge leeftijd (68 jaar) nog minister van Koloniën. Zijn dochter was schilderes Maria Bilders van Bosse.

  2. Zo makkelijk… Ook eens proberen:

    Erik van der Hoff (Alkmaar, 9 juni 1963) is een Nederlands zanger en presentator.

    Van der Hoff scoorde als zanger van de voormalige schoolband Roberto Jacketti & the Scooters tussen 1984 en 1987 een aantal hits, waarvan I Save the Day de grootste was. Deze single was niet alleen in Nederland, maar ook in Italië en Frankrijk succesvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*