Verrassende uitslagen laatste clubavond december 2019

Op dinsdag 17 december 2019 werd onze laatste clubavond van 2019 gehouden. Er vielen tijdens de interne de nodige verrassingen.

Eerst voor zover bekend de lessen. Meester Henk geeft over Stap 1 aan:

“Jacob verzorgt de absentielijst en bezorgt deze bij meester Eelco.

Hij helpt bij de opgaven in de werkboeken.

Voor Elias en Leon herhalen we de vorige les. We construeren een situatie midden op het demonstratiebord: schaakmat. Allereerst is er enkel een Koning omringd door gekleurde magneetjes. Door verschillende stukken op het demonstratiebord te plaatsen nemen we telkens enkele vluchtvelden van de Koning af en verdwijnen er enkele gekleurde magneetjes. Uiteindelijk zijn alle gekleurde magneetjes verdwenen en heeft de Koning geen vluchtveld meer. Nu is er nog één stuk nodig om de Koning aan te vallen. Het is dan schaak en tegelijkertijd schaakmat.

Hierna wordt er voornamelijk in de werkboeken gewerkt. Iedereen maakt minstens één pagina af. Er blijft weinig tijd over voor het spelen van een partijtje. Leon en Salah proberen het en spelen een korte partij”.

Meester Eelco geeft over Stap 3 aan:

“We hebben Hoofdstuk 8 Klein Plan afgemaakt. De laatste opgaven waren zeer pittig. Deze hebben we volledig doorgenomen op het demonstratiebord. We hebben al een beginnetje gemaakt met Hoofdstuk 9 “remise”. Begonnen aan de opgaven van blz 29 werkboek. Dit is tevens huiswerk voor de volgende keer”.

Diana-Jonas: pittig duel

Tijdens de interne ging het er weer stevig aan toe. Op 1 remise na waren de partijen beslissend. Diana-Jonas was een interessant duel. Bikkel Diana wist van geen wijken en bond Jonas aan de zegekar.

Lucas H. met wit tegen Kaya

Lucas wist de bliksemsnelle Kaya tot rust te krijgen. Na een spannend duel werd de vredespijp gerookt. Complimenten voor beide spelers.

Baruch (wit)-Thijs

Best wel moedig van Thijs zoals hij zich als nieuwste lid weet te weren. Dit keer was de ervaren Baruch hem te snel af. Blijf zo doorgaan Thijs en dan kom je er wel!

Sieger met wit tegen Davit

Heel verrassend was het sterke spel van Sieger tegen routinier Davit. het leverde Sieger zo waar de winst op. Prima gespeeld!

Boris (wit) tegen Karsten

En ook Boris pakte stevig uit door Karsten te verslaan.

Lukas (wit)-Benjamin; daarachter Sander – Elyas

Winterkoning Lukas bouwt nu al weer aan zegereeks richting het voorjaar. Ook Sander liet zich de kaas niet van het brood eten door Elyas.

Toch zijn het niet allemaal gevestigde namen aan de top van het klassement. Het belooft weer een spannende aangelegenheid te worden in de komende weken.

 

Interne LSG Jeugd seizoen 2019-2020 2e helft

Results of Round 3

 

Bd White Black Results
1 Lukas van Dorp Benjamin van Haastert 1 – 0
2 Diana Chitimia Jonas Tolenaar 1 – 0
3 Sander Hankel Elyas Nyoto 1 – 0
4 Elliot Karamoy Constantijn Ledderhof 1 – 0
5 Boris Trines Karsten van Dorp 1 – 0
6 Lucas Hoogeveen Kaya van Elewout ½ – ½
7 Saleh Tleis Christiaan van Beek 1 – 0
8 Baruch van Rijn Thijs van Duijn 1 – 0
9 Abel van der Zwet Tobias Persson 0 – 1
10 Makaio den Os Ilya Sigida 0 – 1
11 Sieger Pols Davit Hovsepyan 1 – 0

Groeten/meester Rob