Tobias speelt zeer verdienstelijk toernooi PJK B/Rotterdam

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart j.l. organiseerde de Rotterdamse Schaakbond het PJK ABC. Hier konden plaatsingsbewijzen voor het NK/Almelo verdiend worden ( mei 2022).Plaats van handeling was het gerieflijke De Doelen (300 meter van het Centraal Station).

schitterende locatie

Meesters Henk en Rob reisden op zondag 6 maart per trein af om Tobias Persson in de B-categorie aan te moedigen.

De eerste wedstrijddag op zaterdag was voortreffelijk verlopen voor Tobias. In Ronde 1 moest hij zijn meerdere erkennen tegen Josephine Damen (rating 1630). Te bedenken dat Tobias zijn rating op 970 had staan, geen schande.

In Ronde 2 had hij met zwart gewonnen tegen Nirupa Ganeshram (rating 1511) en met wit tegen Wouter Wieggers (rating 1639)!!! Al met al reden genoeg om de 2e wedstrijddag ontspannen tegemoet te zien.

Zondagochtend trad hij om 10.00 uur aan met zwart tegen Daniël Nijhuis (rating 1632).

Tobias in gedachten verzonken

Indeling R4

overzicht van de B-Groep

erg spannende partij

Aan bord 10 gezeten werd het een lange klus met heel veel denkarbeid. Als 1 van de laatsten kwam hij uit de speelzaal en kon opgelucht roepen: “Remise”!

In Ronde 5 met zwart tegen Thomas Alvares (rating 1803). In de opening speelde Tobias zijn paard naar de H-line, alwaar het ingesloten raakte. Hij moest zijn paard ruilen tegen een pion, waarna hij wel behoorlijk tegenspel kreeg met een kansrijke aanval op de vijandelijke rokadestelling. Uiteindelijk moest hij berusten in verlies.

de laatste ronde

De vermoeidheid ging een wissel trekken. Jammerlijk moest hij de partij met verlies afsluiten.

Toch kon hij met opgeheven hoofd de toernooizaal verlaten en terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi!!!

winnaars Groep B

Uiterst rechts een “oude” bekende van ons: Chenwu Zhu, die voor het team Leidse Schaakbond uitkwam in het laatste Huttontoernooi.

Wij danken de organisatie voor het zeer geslaagde toernooi.

Groeten,

meesters Henk/Rob

 

 

1 Reactie op “Tobias speelt zeer verdienstelijk toernooi PJK B/Rotterdam
  1. PrivateProxy672 schreef:

    Отлично 🙂 Просто загляденье ! Это лучший сервис где многие рекомендуют купить на неделю прокси для telegram Найдете здесь http://amedyrukaw.top1sell.com/
    bbcwlbcb